14.11.-14.12.2019 

Pariisista innoituksensa saaneen näyttelyn teokset ovat paperille tehtyjä originaaleja piirustuksia ja vesivärimaalauksia. Kuvittajien tarkastelun kohteena ovat olleet niin Pariisin sillat ja puistotkuin suuren kaupungin herättämä yksinäisyys. Marika Maijalan teokset ovat taiteilijaresidenssissä syntyneitä julkaisemattomia tutkielmia ja tulkintoja kaupungistaEsillä on myös Maijalan kokeellinen videoteos. Maria Herreros on tehnyt esillä olevat kuvituksensa kirjaan Paris sera toujours Paris (Lunwerg 2018). Teokset ovat ovat myynnissäNäyttelyn on kuratoinut Veera Pekkinen. 

Näyttely on avoinna 14.11.-14.12. seuraavasti tai sopimuksen mukaan:
To 15-19
Su 12-16
sekä lauantaina 14.12. klo 12-16.

Osoite: Mattsson&Mattsson, Luotsikatu 8, 00160 Helsinki

Avajaisia vietetään keskiviikkona 13.11. klo 17-21.
Lämpimästi tervetuloa!
Tilaisuutta sponsoroi AOC51.

Teoksiin on myös mahdollista tutustua ennakkoon 12.11.
Kysy lisää: Veera / p. 0447696291 / contact(at)veerapekkinen.com

Näyttelyn nettisivu:
www.azjournal.fi


Marika Maijala (s.1974, Otava)
https://marikamaijala.squarespace.com 

Marika Maijala on palkittu kuvittaja, jonka ateljee sijaitsee Harakan Taiteilijatalossa. Hän on kuvittanut lastenkirjoja useimmille suurille suomalaisille kustantajille ja hänen kuvituksiaan on julkaistu myös Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Japanissa, Koreassa, Saksassa, Ranskassa, Kiinassa, Virossa, Ruotsissa, Tanskassa, Intiassa ja Abu Dhabissa. Marika Maijala on ollut aikaisemmin tänä vuonna ALMA-palkintoehdokkaana ja hän on parhaillaan ehdokkaana Rudolf Koivu -palkinnon, sekä Pohjoismaiden neuvoston lasten ja nuorten kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Molemmat palkinnot jaetaan lokakuun lopussa. 


Maria Herreros (s.1983, Valencia)
https://mariaherreros.com 

Kuvittaja Maria Herreros on valmistunut Universidad Politécnica de Valencian taiteiden laitokseltaHänen töitään on ollut esillä mm. Yhdysvalloissa, Espanjassa, Kanadassa, Meksikossa, Puolassa, Kiinassa, Chilessä tai Portugalissa. Tunnetun kuvittajan asiakkaita ovat Reebok, Asus, Coca Cola, Mahou, Vogue, Zara, Anthropologie, Sony Music, Uniqlo, Lennyletter, Malala Fund ja Kenzo. Hänen kustantajiaan ovat muun muassa Lunwerg, De Ponent ja Taschen ja hänen töitään on julkaistu mm. SModa EL PAÍS, Vein, YoDona El Mundo, La VanguardiaCinemanía ja Minchô –lehdissä.

Näyttelyn suunnittelua on tukenut Frame Contemporary Art Finland. Näyttelyn toteutusta tukevat Mattsson & Mattsson ja Institut français de FinlandeYhteistyössä Lunwerg Editores, Etana Editions ja Ó! Galeria Lisboa.