Elokuvan ympärille kietoutuvan pianosoolotrilogian kolmas osa tekee kunniaa Jean-Luc Godardin elokuvien musiikille.

 Keväisellä Suomen kiertuellaan Stéphan Oliva esiintyy 22.–29. huhtikuuta kahdeksalla eri paikkakunnalla. Pääkaupunkiseudulla Oliva soittaa 28.4. Keravan Seurakuntasalissa Kerava Jazzin järjestämässä konsertissa.

Vaguement Godard (Godardia hämyisästi) on Stephan Olivan elokuvan ympärille kietoutuvan pianosoolotrilogian kolmas osa. Illusions- levymerkin tuottajan, Philippe Ghielmettin ja ranskalaisen pianistin kanssa yhteistyössä toteutuu hanke muodostuu kunnianosoituksesta yhdelle elokuvasäveltäjälle (Bernard Herrmann), yhdelle elokuvagenrelle (Film noir) ja yhdelle elokuvaohjaajalle (Jean-Luc Godard).

 Sarjan ensimmäinen osa, Ghosts of Bernard Herrmann, ilmestyi 2007. Se on vapaamuotoinen ja kuvitteellinen sovitus amerikkalaisen säveltäjän, Bernard Herrmannin, orkesterimusiikista. Se julkaistiin vähin äänin, mutta se sai kriitikoilta ylistävän vastaanoton eikä sitä ole enää saatavilla. Vuonna 2010 ilmestyneessä Film Noirissa pianisti tarttuu kolmentoista tuon elokuvalajin kultakauteen (40- ja 50-luku) sijoittuvan elokuvan teemoihin ja musiikkijaksoihin. Tämäkin levy ihastutti lehdistön ja yleisön.

Marraskuussa 2013 ilmestynyt Vaguement Godard taas piirtää musiikillisen muotokuvan tekijästä, joka loi uudestaan elokuvan ja vei Uuden aallon huippuunsa. Aiheensa rikkaudesta lumoutuneena Stéphan Oliva improvisoi pianolla useita Jean-Luc Godardin elokuvia, mm. Viimeiseen hengenvetoon, Elää elämäänsä, Hullu Pierrot, Pieni sotilas, Keskipäivän aave, Alphaville, Pelastukoon ken voi, Intohimo… Hän käsittelee teoksia useilta Godardin elokuviin musiikkia säveltäneiltä säveltäjiltä, mm. Georges Deleruelta, Michel Legrandilta, Antoine Duhamelilta ja Martial Solalilta.

Kaikki kolme albumia ovat jazzmusiikin tunnetuimpiin äänittäjiin kuuluvan, Gérard de Haron La Buissonne-studiossa tallentamia. Jokainen niistä on tehty yhdessä päivässä, jonka päätteeksi järjestetty konsertti on taltioitu arvostetun studion intiimissä tunnelmassa.

 

Stéphan Olivan konsertit Suomessa 22.-29.4.

 

Ti 22.4. Salo, kulttuuritalo KIVA klo 19

Ke 23.4. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19

To 24.4. Loviisa, Keskus Centralen klo 19 / järj. Free Okapi

Pe 25.4. Vilppula, Koivuniemi klo 18 / järj. Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry

La 26.4.  Joensuu, Konservatorion sali klo 18 / järj. Jazzkerho Joensuu -76 ry. 

Su 27.4.  Jämsä, Pokura klo 16

Ma 28.4. Keravan Seurakuntasali klo 19 / järj. Kerava Jazz ry |

 Ti 29.4.  Loimaa, Taidetalo klo 19