21.11.2018 – 17.45 – Kinopalatsi 9
24.11.2018 – 12.30 – Kinopalatsi 1

SUOMEN ENSI-ILTA

Myös muusikko-DJ Mr. Oizona tunnettu Quentin Dupieux (Wrong CopsReality) on aiemminkin tehnyt absurdistisen 70-lukulaisen kyttäelokuvan. Keep an Eye Outissa hän lähestyy teemaa aavistuksen maanläheisemmin: lähes koko tarina sijoittuu yhdelle poliisiasemalle.

Tarkastaja Buron (Benoit “Man Bites Dog” Poelvoorde) haaveilee orkesterin johtamisesta kalsarisillaan. Kun todellisuus kutsuu, hän muistaa kuulustelevansa ruumiin löytänyttä miestä (Grégoire Ludig), jota hän epäilee löydöksensä listimisestä. Sen enempää kuulustelu kuin tutkimus eivät kuitenkaan ota edetäkseen.

Dupieux’n ohjauksessa näppärä dialogi, oudot hahmot, kiusalliset tauot ja slapstick-huumori yhdistyvät jälleen uniikeilla taajuuksilla liiteleväksi visioksi. Kuvauspaikaksi on valittu kommunistisen puoleen ex-pääkonttori (!) jonka jokaisesta sopesta löytyy jotain hyödynnettävää.

Ranskalaisneron musta huumori kukkii, kun ruumiita tulee lisää mutta tutkinta vain polkee paikallaan. Pöydät kääntyvät monta kertaa ympäri – katsojan kustannuksella.

Miksi Buronin rinnasta nousee savua? Pitääkö kyklooppi koko asemaa silmällä? Kuka on sullonut ruumiita poliisiaseman komeroihin? Vastauksia ei välttämättä saada, mutta jos itse kysymykset kiehtovat, Dupieux’n nyrjähtäneestä todellisuudesta saa taatusti hersyvät hörönaurut.

Lue lisää : http://www.nightvisions.info/wp/portfolio/keep-an-eye-out/