Marraskuussa Yle Teema jatkaa ranskalaiselokuvien tarjontaa! Tässä kuussa keskiviikkoisin klo 22 kunniapaikan saa ranskalainen nainen.

1.11. Ranskalainen sarja (Saul Dibb, 2017) Irène Némirowskyn postuumisti julkaistu tarina kertoo miehitetystä Ranskasta ja kielletystä rakkaudesta.

 

8.11. Thérèse D. (Claude Miller, 2012)

Nuori Thérèse naitetaan rikkaalle miehelle 1920-luvun Ranskassa. Hän pyrkii pois palkintovaimon asemasta dramaattisin seurauksin.

 

 

15.11. Kaksi päivää, yksi yö (Jean-Pierre et Luc Dardenne, 2014)

Sandralla on viikonloppu aikaa tavata työkaverinsa ja vakuuttaa heidät uhraamaan bonuksensa, jotta hän saisi pitää työpaikkansa.

 

 

22.11. Pirullinen pariisitar (Noémie Saglio, Éloïse Lang, 2015)

Camilla, joka ei ole tyytyväinen asemaansa päättää mennä naimisiin prinssi Harryn kanssa, maksoi mitä maksoi. Ilkikurinen komedia kunnianhimosta.

 

29.11. Mommy (Xavier Dolan, 2014)

Xavier Dolanin Cannes-palkittu Mommy on rajattoman äidinrakkauden muotokuva. Leskeksi jäänyt Diane (Anne Dorval) on sinkkuäiti, joka päättää – viranomaisten neuvoja uhaten – elättää ja opettaa ADHD-diagnosoidun, väkivaltaan taipuvaisen teini-ikäisen poikansa Steven kotona, sillä laitos ei äidin mielestä ole pojalle oikea paikka. Äiti ja poika löytävätkin elämäänsä hulvattoman tasapainon, joka on kuitenkin kovin herkkä särkymään. Heidän arjestaan puuttuu monia asioita, mutta rakkautta ei koskaan.

 

Lisäksi nähdään film noir -klassikko:

 

2.11. Ajojahti (Jean-Pierre Melville, 1967)

Alain Delon esittää siinä Jeff Costello -nimistä palkkamurhaajaa.