20.1.2019 – klo 14 – Kino Regina

Perinteisen siluettianimaation keskeisinä teemoina ovat ystävyys, rakkaus ja kuolema, pääosissa nähdään prinsessoita ja hirviöitä. Ocelot valitsi elokuvaansa mielikuvituksellisia tarinoita eri mantereilta sekä ajanjaksoilta ja sovitti ne uudelleen. Teos on musiikkivalintoineen ja lukuisine yksityiskohtineen viimeistelty kokonaisuus.

Poika, tyttö ja ikääntyvä elokuvateknikko tapaavat öisin vanhassa elokuvateatterissa kertoakseen toisilleen tarinoita. Elokuvateatteri vaikuttaa hylätyltä, mutta paljastuu taianomaiseksi paikaksi – siellä tarinat heräävät hämmästyttävällä tavalla eloon. Ystävykset tutkivat vanhoja satuja ja kansantarinoita, piirtävät, keksivät ja pukeutuvat roolihahmoiksi yössä, jonka aikana mikä tahansa on mahdollista – velhot, haltijat, mahtavat kuninkaat, ihmissudet, neidot ja ritarit aloittavat seikkailunsa mitä mielikuvituksellisimmissa maisemissa.

Les Contes de la nuit on arvostetun ranskalaisen animaattorin ja käsikirjoittajan, Michel Ocelot’n upeissa väreissä hehkuva siluettianimaatio, joka koostuu kuudesta eri aikakausiin ja kulttuureihin sijoittuvasta tarinasta. Kirikou-animaatioillaan (Kirikou ja paha noita (1999), Kirikou ja viidakon eläimet (2005)) kansainvälistä mainetta ja kiitosta saavuttanut Ocelot ammentaa inspiraationsa eri kulttuuripiirien tarinoista. Les Contes de la nuit -animaation kertomukset ovat saaneet innoituksensa afrikkalaisista, amerikkalaisista, aasialaisista ja eurooppalaisista kansantaruista.

Lue lisää http://kinoregina.fi/elokuva/1508346/