13.9.2017 avattu “Climate change in Lapland – What can we do?” -näyttely on esillä Helsingin kaupungin ympäristötalossa 31.8.2018 asti. Lapin maakuntamuseon tuottama ja museon luonnontieteellisen osaston konservaattori Stéphanie C. Lefrèren kuratoima näyttely on esitetty Pariisissa ilmastokokouksen aikana ja sille on myönnetty ilmastokokouksen laatumerkki. Ranskan Instituutti Suomessa ja Ranskan Suurlähetystö Suomessa ovat tukeneet hanketta.

Pedagogisella lähestymistavalla laadittu näyttely esittää tieteellisten paneelien, tekstien, kuvien, valokuvien, ääni- ja valo-installaatioiden ja erilaisten esineiden avulla ilmastonmuutoksen vaikutusta Lapin eläimistöön ja kasvistoon. Näyttely osoittaa myös miten voimme, omalta osaltamme, vähentää vaikutustamme luontoon.

”Taistelu ilmastonmuutosta vastaan edellyttää Arktisen alueen parempaa tuntemusta, koska siellä ilmaston lämpeneminen on nopeampaa muihin leveysasteihin verrattuna, ja siellä voi tarkkailla paremmin ilmaston lämpenemisen haittavaikutukset.”

55 tutkijaa on osallistunut hankkeeseen ja WWF Ranska, Suomi ja Venäjä ovat näyttelyn kummeja. Tähän mennessä 25000 vierailijaa ovat jo käyneet näyttelyssä.

Stéphanie C. Lefrère  pitää esitelmiä, opastettuja kierroksia ja työpajoja näyttelyn aiheista, ranskaksi, englanniksi ja suomeksi. Varaukset osoitteeseen: arcticspruce@gmail.com. Näyttelyn aukioloajat: ma-pe, klo 8.15-16.

Lisätietoja: http://climatechangeinlapland.org/en/general-information/