Joka vuosi Erasmus Days juhlistavat Erasmus -ohjelmaa lokakuussa. Lukuisia tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa, jotta kaikki ohjelman osallistujat voivat kertoa henkilökohtaisista kokemuksistaan. Tänä vuonna 13.10 ja 14.10 Erasmus-ohjelma täyttää 30 vuotta. Ohjelman kunniaksi Ranskan Instituutti Suomessa järjestää tapahtuman Helsingin Studia -opiskelijamessujen ohella 28. ja 29.11.2017.

Vuonna 1987 perustettu Erasmus -ohjelma tarjoaa alle 30-vuotiaille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa osan opinnoistaan (3 kk – kokonainen vuosi) Euroopassa. Ohjelmaan osallistuvat opiskelijat voivat myös hakea apurahaa. Vuonna 2013 kolme miljoonaa opiskelijaa on ollut vaihdossa ohjelman kautta. Ohjelman tavoitteena on kehittää opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuutta, ja opinto-ohjelmien ja korkeakoulututkintojen yhteensopivuutta Euroopassa. Kokemus ulkomailla antaa myös tilaisuus opiskelijoille erottua muiden joukosta ja kehittää työllistyvyytensä.

Erasmus -ohjelma ei tarjoa eurooppalaisille opiskelijoille vain korkeakoulukokemuksen, vaan myöskin kulttuurisen ja sosiaalisen elämyksen. Se lisää yhteisöllisyyden tunnetta eri maiden opiskelijoille ja antaa mahdollisuus nuorille eurooppalaisille tutustua paremmin Euroopan Unioniin.

Jos sinulla on kysyttävää Ranskan ja Suomen välisistä Erasmus-vaihdoista, ota yhteyttä Ranskan Instituutin Campus France -vastaavaan!