Ranskalainen tutkija Emmanuelle Charpentier vieraili Helsingissä Ranskan suurlähetystössä 17.5. ja osallistui tieteelliseen Millennium Talks: Asking more from research -seminaariin. 17.-18.5. järjestetyn seminaarin toteuttivat Suomen Tiedeakatemia ja Biokeskus Suomi ja lisäksi se sai tukea Ranskan instituutilta sekä Ranskan suurlähetystöltä.

Seminaarin tarkoitus oli kehittää tieteellistä innovatiivista ajattelua ja etsiä tiedemaailman uusimmille keksinnöille sovelluksia teollisuudessa. Charpentier oli yksi seminaarin avainpuhujista ja hän vahvistaa että seminaari tuotti paljon uusia rikkaita ajatuksia tiedemaailmalle.

Emmanuelle Charpentier on tunnettu ranskalainen mikrobiologi, geneetikko ja  biokemisti, joka on tunnettu erityisesti työstään immuunijärjestelmän molekulaarimekanismien parissa, erityisesti CRISPR/Cas9 -entsyymin tutkimuksessa. Tämä entsyymni mahdollistaa eläin- ja kasvi-DNA:n helpon ja nopean muokkauksen. Vuodesta 2015 Charpentier on ollut Max-Planck instituutin tiedejäsen Berliinissä.

Tutustu Millennium Talks Workshop “Asking more from Research” -ohjelmaan tästä.

Lehdistökontakti:
Mathieu Leporini – tiede- ja korkeakouluattasea

+ (358) 9 25102 123

Lue : Geenitekniikan supertähti kehitti kaikessa hiljaisuudessa geenisakset, jotka mullistivat tiedemaailmaa – ”Ne ovat huippumuotia”