Background image created by Kjpargeter – Freepik.com

Ranskalais-suomalaisen Maupertuis-rahoitusohjelman puitteissa järjestetään syväaivostimulaatiota käsittelevä tutkimus- ja innovaatiotyöpaja 5.–6.4. Marseille’ssa Ranskassa. Tapahtumaa tukevat Ranskan instituutti Suomessa, Suomen Tiedeseura ja Ranskan korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaation ministeriö, ja järjestäjinä toimivat CNRS/INSERM/Aix-Marseille-yliopistoon kuuluva Institut de Neuroscience des Systèmes (INS) sekä Helsingin yliopisto.

Työpajan tavoiteena on:

– vahvistaa yhteistyötä INS-Marseille’n ja suomalaisten syväaivostimulaatiota tutkivien tutkimusryhmien (Tampereen yliopisto, BioMediTech) sekä epilepsiaa ja tietokonemallintamista ja data-analytiikkaa tutkivien tutkijoiden (Helsingin yliopisto) välillä.

– väitöskirjaohjaamisen yhteistyön suunnittelu

– yhteishankkeiden toimenpidesuunnitelmat ja yhteisten tutkimusrahoitusten kartoittaminen

– keskustelu yhteistyökumppanuudesta syväaivostimulaatioimplantteja valmistavan MedTronicin kanssa.

Noin 20 ranskalaista ja suomalaista tutkijaa osallistuu tähän työpajaan, jonka pohjana on INS-Marseille’n, Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan tiedeyhteistyö. Tämän yhteistyön tarkoituksena on kehittää epilepsiapotilaiden syväaivostimulaatiota virtuaaliaivojen avulla tehtävien simulaatioiden avulla.