Ranskan instituutilla on ilo ja kunnia ilmoittaa, että kansainvälinen tutkimusryhmä ”World Gender: kulttuuriset ja poliittiset näkemykset sukupuolesta ja sukupuolitutkimuksessa” on hyväksytty CNRS:n huippuhankkeeksi, osittain meidän aloitteemme ja tuemme ansiosta. Tämän tutkimusryhmän tavoitteena on kehittää yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Pariisin CNRS:n kanssa sukupuolen käsitettä ympäröivien käsitteiden (mm. seksualisuuden ja feminismin) ymmärrystä, sekä tutkia sukupuolen merkitystä eri yhteiskunnallisissa, poliittisissa, ja kultuurisissa konteksteissa, ja miten kyseiset kontekstit vaikuttavat sukupuolentutkimukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa, tutkimusryhmän työ perustuu kulttuuriperinnön käsitteeseen, jonka perusteella on mahdollista kontekstualisoida tiedot ja välttää liian yleisiä diskursseja. Tämän tutkimusmenetelmän mukaan on mahdollista ymmärtää sukupuolen käsitteen eri sävyjä, jotka liittyvät poliittiseen ja kulttuuriseen kontekstiin tai kieleen.

Kansainvälisen tutkimusryhmän yhteistyökumppanit:

Centre de recerca Teoria, gènere, sexualitat-ADHUC [Theory, Gender, Sexuality] (University of Barcelona, Spain)
Gender Studies / Doctoral programme Gender, Culture and Society‒SKY (University of Helsinki, Finland
Centre for Cultural Studies-CCS (University of Leeds, United Kingdom)
Équipe de recherche et d’étude sur le genre-EREG (University Hassan 2 de Casablanca, Faculté des lettres et des sciences humaines Aïn Chock, Morocco)
French Studies, Romance Studies and Feminist, Gender and Sexuality Studies (interdisciplinary fields)-FGSS, Cornell University (USA)
Gender, Sexuality and Feminist Studies-GSFS, Duke University (USA)