Uusi ranskankielisten tiede-esitelmien sarja lukiolaisille alkaa 20.3.2018 klo 10.15, ja sen järjestävät Ranskan instituutin tiedeosasto ja Helsingin ranskalais-suomalainen koulu. Frankofonia-kuukauden kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen osallistuu myös muun muassa Helsingin eurooppalainen koulu.

”Transhumanismi ja nanolääketiede – kuolemattomuus uuden biolääketieteen paradigman kulmakivenä”, kehitysbiologian dosentti, tohtori Frederic Michon

Kuten Prometheus-myytissä, tohtori Frankensteinin luomuksessa tai viimeisimpänä Altered Carbon -sarjassa, kuoleman voittamisesta näyttää tulleen kaikkein houkuttelevin päämäärä.  Jopa siinä määrin, että biolääketieteen tutkimuksen painopiste siirtyy pidemmän elämän tavoittelemiseen, kun aiemmin keskityttiin mahdollisimman pitkään terveenä pysymiseen. Tällä luennolla käsitellään erilaisia tutkimushaaroja, jotka tähtäävät yli-ihmisen kehittämiseen (biotekniikka, kantasolujen käyttö, parabioosi…), sekä pohditaan transhumanismiin liittyviä eettisiä kysymyksiä.