Ranskalainen professori Philippe Sansonetti, yksi Euroopan johtavista mikrobiologeista, luennoi 25.6.2019 klo 15 Säätytalossa Helsingissä. Englanninkielisen luentotilaisuuden aiheena on « The gut microbiome, from health to disease: revisiting the Koch’s postulates ». Sansonetti saapuu Suomeen Ranskan instituutin, Ranskan korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaation ministeriön, Suomen Tiedeseuran ja Suomalaisen Tiedeakatemian kutsumana.

Sansonetti johtaa Pariisissa sijaitsevan Pasteur-instituutin Unité de Pathogénie Microbienne Moléculaire -yksikköä sekä Collège de France -tutkimuslaitoksen mikrobiologian ja infektiotautien -yksikköä. Hän valmistui Pariisin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 1979. Työskenneltyään ensin kliinisen hoitotyön parissa, hän siirtyi aloittelemaan tutkijan uraansa Pasteur-instituutille tutkimuskohteinaan mikrobiologia, suolistotulehduksien patogeneesi eli synty ja kehitys (erityisesti Shigella-bakteeri), rokotteiden kehitys sekä viimeisimpänä molekyylien vaikutus mikrobien ja suolistokudoksen välillä. Sansonetti on saanut useita kunnianosoituksia ja palkintoja, kuten Louis Jeantet -palkinnon ja Howard Hughes Medical -instituutin apurahan. Hän on lisäksi saanut kaksi peräkkäistä ERC (European Research Council)-avustusta. Sansonetti on tällä hetkellä EMBO Molecular Medicine -lehden päätoimittaja sekä Ranskan tiedeakatemian, Yhdysvaltojen kansallisen tiedeakatemian ja maailman vanhimman the Royal Society -tiedeseuran jäsen.

Lue lisää:

FR: https://www.college-de-france.fr/site/philippe-sansonetti/biographie__1.htm

EN: https://www.college-de-france.fr/site/en-philippe-sansonetti/biography.htm

https://research.pasteur.fr/en/team/molecular-microbial-pathogenesis/

Luento on ilmainen ja kaikille avoin, mutta etukäteisilmoittautuminen on kuitenkin välttämätön:
Eventbrite : https://www.eventbrite.co.uk/e/philippe-sansonetti-public-conference-in-helsinki-on-25th-june-tickets-62299939797

Lataa juliste Philippe Sansonetti


PROGRAM:

15h00-17h30 : Public conference

15h-15h15 : Welcoming words

Gaëlle Hourriez-Bolatre, Embassy of France – Institut Francais de Finlande

Sinikka Salo, Ministry of Social Affairs and Health

Jukka Meurman, Chair, Finnish Society for Science and Letters

15h15-16h : Keynote “The gut microbiome, from health to disease : revisiting the Koch’s postulates”, Prof. Philippe SANSONETTI (Institut Pasteur / Collège de France)

16h-16h15: Q/A session

16h15-17h30: Panel discussion on the importance of Health Research

Prof. Philippe Sansonetti (Institut Pasteur / Collège de France)

Prof. Mikael Knip, Finnish Society for Sciences and Letters

Prof. Mika Rämet, former chair of Health Council

Dr. Sinikka Salo, Ministry of Social Affairs and Health

Moderation: Jukka Meurman, Chair, Finnish Society for Science and Letters

 

Place: House of Estates, Snellmaninkatu 9-11