12. ja 13.12. järjestetään “Transformations towards Sustainable Development: pathways to equity and economic and environmental sustainability” -työpaja Kalastajatorppa hotellissa Helsingissä.

Tätä YK:n kestävän kehityksen raporttia kirjoittavien itsenäisten asiantuntijoiden järjestämää ja Suomen ympäristökeskuksen vastaanottamaa työpajaa tukevat Suomen ulkoasiainministeriö sekä Ranskan kehitysyhteistyön tutkimuslaitos ja YK:n talous- ja sosiaaliministeriö.

Työpajan tavoitteena on tutkia siirtymistä kestävään kehitykseen. Keskustelu keskittyy erityisesti hallinnollisia ja maantieteellisiä rajoja ylittäviin virtausilmiöihin, käyttämällä erilaisia lähestymistapoja, paikallisia, kansallisia, alueellisia tai globaaleja.

Työpajaan osallistuvat mm. Raoul Mille (Institut national de recherche en sciences et technologies pour l’environnement et l’agriculture), Jean-Paul Moatti (Institut de Recherche pour le Développement) ja Jean Albergel (Institut de Recherche pour le Développement). Paikalle tulee myös Ranskan suurlähettiläs Suomessa Serge Tomasi.