Kiasma-teatterin URB 14 urbaanin taiteen festivaali järjestetään tänä vuonna 1.8.– 10.8.2014. URB 14 ohjelma on puhetta, katutaidetta, tanssia, teatteria, elokuvia ja tutkimusretkiä urbaaniin ympäristöömme – galleriasta väestönsuojaan ja teatterin lavalta kadulle.

URB-festivaali on jokavuotinen urbaanin taiteen ja kulttuurin juhla. Festivaalia on järjestetty viidentoista vuoden ajan, vuodesta 2000 alkaen. URB esittelee kymmenen päivän aikana urbaanin taiteen moninaisuutta ja rikkautta kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teosten ja projektien kautta. Monet niistä pyrkivät rikkomaan taiteen ja jokapäiväisen elämämme välistä rajaa. Festivaalin tarkoituksena on toimia kohtaamispaikkana jonka kautta yleisölle aukeaa uusia näkyjä nuoren polven taiteilijoiden tapaan hahmottaa nykykulttuuria ja taiteen asemaa siinä. Ranskalaistaiteiljat ovat tänäkin vuonna näkyvällä paikalla ohjelmistossa niin tanssin kuin kuvataideinstallaatioiden kautta.

Claire Fontaine: The Assistants

Claire Fontaine on vuonna 2004 perustettu pariisilainen kollektiivinen taiteilija, jonka työskentelyä voi kuvata nykytaidetta määrittävän poliittisen voimattomuuden ja kasvavan yhdenmukaisuuden jatkuvaksi kyseenalaistamiseksi.

Claire Fontainen näyttely esittelee kolme eri videoteosta.

2.8.–31.8.

SIC Galleria

Avajaiset pe 1.8. 18:00

Ke – pe  14–18, la & su  12–16

 

Cie Dans6T (FR): Altérité

Ranskalaisen Cie Dans6T -ryhmän energisen ja koskettavan tanssiesityksen Altérité (”Toiseus”) lähtökohtana on valtakulttuurin ulkopuolelle sulkemisen ja vieraantuneisuuden kokemus. Esitys lähestyy omakohtaisella, raikkaalla ja kyseenalaistavalla otteella käsityksiämme sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta ja kulttuurisesta taustasta identiteettimme rakentajina. Esitys hakee tietä niiden läpi ja ohitse kohti avautumista uudenlaiselle ilmaisulle, yhdessäololle ja vapaudelle. Lavalla nähdään neljä persoonallista ja intensiivistä tanssijaa, mukana esityksen koreografi Bouziane Bouteldja.

7.8.2014–8.8.2014

To 7.8. klo 18:00 & pe 8.8. klo 18:00

Stoa, teatterisali

Liput 15€/10€

Kesto: n. 1h

 

 

Lisätietoja: www.kiasma.fi/urb  ‎