Ranskan instituutti tarjoaa asiakkailleen tilaisuuden nähdä Philippe Claudelin ohjaama, Kristin Scott-Thomasin ja Daniel Auteuilin tähdittämä uutuustrilleri VIILTÄVÄ TOTUUS ennen sen varsinaista ensi-iltaa.  Ystävänäytös pidetään Kino Engelissä tiistaina 19.8. klo 18, ja siihen voi ostaa lippuja 1.8. alkaen suoraan Engelistä, erityishintaan 5€.

Ohjaaja-kirjailija Philippe Claudelin kiehtovassa trillerissä VIILTÄVÄ TOTUUS menestyvän neurokirurgin seesteinen elämä hajoaa. Daniel Auteuil ja Kristin Scott-Thomas nähdään jälleen yhdessä hienoissa rooleissa avioparina, jonka keskeinen luottamus joutuu äärimmäiseen testiin. Salaperäisen tumman kaunottaren kohtaaminen ja tuntemattoman lähettäjän punaiset ruusut ovat kuin varoitus tulevasta pahasta. Ne synnyttävät epäilyksen kaikkea ja kaikkia kohtaan viiltäen auki pariskunnan menneisyyden ja aikoinaan tehdyt valinnat. Mikä on totta?

Ohjaus: Philippe Claudel / Käsikirjoitus:Philippe Claudel / Rooleissa: Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Leïla Bekhti, Richard Berry

Philippe Claudel (s. 1962) on ranskalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Claudelin teoksista on suomennettu ranskalaisen Prix Renaudot’n voittanut Harmaat sielut ja Varjojen raportti.  Claudelin esikoisohjaus taas oli kehuttu ja Bafta-palkittu Olen aina rakastanut Sinua (Il y a longtemps que je t’aime, 2008).

Ranskan instituutin ystävänäytös: Viiltävä totuus

Kino Engel 1, Sofiankatu 4, Helsinki

Ti 19.8. klo 18.00

Liput: 5€