Valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille keskellä pimeintä talvea sunnuntaista torstaihin 4.–8.1.2015. Seitsemättä kertaa järjestettävä koko perheen ilmaistapahtuma Lux Helsinki on alunperin saanut inspiraationsa ranskalaisen Lyonin kaupungin Fête des Lumières -festivaalista.  Lux Helsinki 2015 juhlistaa myös Helsingin valotapahtumien 20-vuotista historiaa. Festivaali on osa YK:n kansainvälistä Valon vuotta 2015 (International Year of Light).

Valoteosten muodostama reitti houkuttelee ulkoilemaan Helsingin keskustaan Senaatintorin suunnalle sekä Kansalaistorin ympäristöön. Taideteoksia nähdään yhteensä 13 eri paikassa ympäri Helsingin keskustaa Torikortteleiden sisäpihoilta Finlandia-talolle asti. Yksittäisiä teoksia on mukana 17 erilaista, joita ovat toteuttaneet taiteilijat Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Belgiasta ja Japanista. Teokset ovat nähtävillä pääsääntöisesti päivittäin klo 17–22, jolloin niihin voi tutustua tauotta.

Ranskasta mukana on Antonin Fourneau Water Light Graffiti -installaatiollaan.  Tuhansien led-valojen muodostama pinta herää eloon, kun se on kosketuksissa veden kanssa. “Vesivalograffitin” voi luoda esimerkiksi siveltimellä tai omilla sormilla. Kuka tahansa voi osallistua teoksen toteuttamiseen. Teoksessa yhdistyvät teknologia, interaktiivisuus ja katutaide. Se on esillä päärautatieaseman Postihallissa.

Lisätietoja: www.luxhelsinki.fi