Tinkimättömällä tavallaan Ranskalais-suomalaista musiikkiosaamista esittelevät Vapaat äänet -kiertueet jatkuvat maaliskuussa, kun Laurent Dehorsin luotsaama triokokoonpano esittää jazzista vaikutteitaan saaneita poliittisia laulujaan yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla 17. maaliskuuta alkaen. Avajaiskonsertissa mukana Pipokan ja Sam Huberin yhteisesitys.

Maaliskuun Vapaat äänet kiertue tarjoaa poliittisia lauluja, improvisaatiota ja vahvasti interaktiivisen konserttielämyksen kun ranskalainen klarinetisti, saksofonisti ja säveltäjä Laurent Dehors kiertää Suomea trioineen. Kiertue pitää sisällään kaikkiaan kahdeksan konserttia. Ranskassa vuoden alussa kantaesitetty Chanson Politique kuullaan nyt ensi kertaa triokokoonpanon tulkintana.

Laurent Dehors ja hänen kaksi velmukaveriaan eivät turhia arkaile. Uusimman projektinsa myötä he tunkeutuvat vahvan ideologisen symboliikan omaaviin melodioihin ja teksteihin. Politiikka on musiikin tavoin yleismaailmallista. Kun politiikka uskotaan Laurent Dehorsin, Matthew Bournen ja Gérald Chevillonin kaltaisten lempeiden haaveilijoiden hoiviin, yhden illan utopiasta tulee totta. Nämä kolme mestaria tarjoavat yleisölleen musiikillisen ja verbaalisen juhlan, joka pursuaa ihanteita ja vaatimuksia ristiriitaisine debatteineen ja demagogioineen. He tarttuvat toimeen nöyrinä ja suurisydämisinä, villeinä ja vapaina, kunnioittaen kaikkien kansalaisten yhdenvertaisuutta ja ihmisten välistä veljeyttä. Monipuolisen instrumentaation tukema esitys lainaa improvisatorista otettaan jazzista.

 

Kiertueen ohjelma:

ti 18.3. Salo, Kulttuuritalo KIVA
ke 19.3. Helsinki, Juttutupa / Rytmihäiriöklubi
to 20.3. Jyväskylä, Poppari
pe 21.3. Ylivieska, Akustiikka
la 22.3. Raahe, 3” kuppila / järj. Rajatsi ry
su 23.3. Jämsä, Pokura / järj. Jämsän kulttuuritoimi (ei vielä vahvistettu)
ma 24.3. Loviisa. Keskus Centralen / järj. Free Okapi