Suomalais-ranskalaisen taiteilijan Virginie Loÿn uusi näyttely avaa ovensa Galleria 4-Kuudessa sunnuntaina 26 lokakuuta. Mistä on kyse? “Ranskastani!”, vastaa taiteilija.

 Kysymykseen “Mistä olet kotoisin?”, Virginie vastaa tietenkin “Ranskasta”. Seuraavaksi hän saa usein kuulla, että toinen osapuoli onkin itse käynyt Ranskassa, siis nimenomaan Pariisissa ja Nizzassa. Mutta taiteilijan Ranska on kuitenkin jotain ihan muuta kuin nämä kaksi (sinänsä upeaa) paikkaa ja hän kutsuu näyttelyvieraansa tutustumaan hänen omaan Ranskaansa hänen mosaiikkiteoksiensa kautta.

 Lapsuuden Bourgognen viinitarhat, Rhônen laakson laventelipellot, nuoruuden lomat Bretagnen Finistèren villeissä maisemissa, matkat valtameren rannikoille, jättimäiset vuorovedet ja poistuvan meren jättämät märät rypyt hiekkaan, Normandian brittiläistyylisiset talot, Ré-saaren turkoosit aallot, Provencen kylien värikkäät torit…

 Näyttely koostuu mosaiikkiteoksista, mosaiikkipalloista, joista Virginie Loÿ on tullut jo monista näyttelyistä tutuksi. Sen lisäksi taiteilija esittelee tässä näyttelyssä ensimmäisen kerran myös kollaasimaalauksiaan, joissa Michelin-karttojen avulla matka ympäri Ranskaa jatkuu. Edellisissä näyttelyissään taiteilija kutsui tutustumaan Suomeen ja suomalaisuuteen hänen silmiensä kautta. Katse on nyt kääntynyt Ranskaan.

 Näyttelyn yhteistyössä mukana ovat Ranskan instituutti Suomessa ja Matkatoimisto Pamplemousse.

 26.10–21.11

Galleria 4-Kuus

4-6 Uudenmaankatu, Helsinki

Ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16