Ranskan instituutin kirjastossa on esillä syksyn 2014 ajan kahden ranskalaistaiteilijan, Yann Gautronin ja Jim-D:n, yhteisnäyttely.

Yann Gautron on Brestissä asuva valokuvaaja, kuvataiteilija, runoilija ja kustantaja. Gautron yhdistelee töissään eri tekniikoita, kuten valokuvausta, grafiikkaa ja piirustusta. Gautron käyttää itse taiteestaan puhuessaan usein keksimäänsä käsitettä Trans-spatialité (suom. ”trans-tilallisuus”), sillä töillään hän haluaa luoda jo valmiina olevista tiloista ja ympäristöistä täysin uudenlaisen ulottuvuuden.

Luonto inspiroi Gautronia paljon, ja hän luo aina töitään sääolojen puolesta haastavissa olosuhteissa. Hän kuvailee työskentelevänsä niin tuulen, lämmön, sateen kuin pimeydenkin kanssa. Esillä olevia töitään hän tehnyt ollessaan taiteilijaresidenssissä Îles de Ouessant-saarella ja Morbihanin lahdella, ja näissä Bretagnen paikoissa häntä ovat inspiroineet erityisesti meri, tuuli ja purot.

Valokuvaaja ja kuvataiteilija Jim-D:n kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti  teolliset alueet. Instituutissa esillä olevassa Stèles urbaines -näyttelyyn hän on luonut näyttelyn nimen mukaisesti ”urbaaneja steeloja”, joita ovat inspiroineet erityisesti nostokurjet. Jim-D haluaa vangita teoksillaan erilaiset teollisen toiminnan kaupunkikuvaan jälkeensä jättämät jäljet.

Jim-D käyttää töissään runsaasti värejä, ja hän kuvailee töitään yksityiskohtien, energioiden ja värien muodostamiksi freskoiksi. Taiteilija käyttää töissään erityisesti valokuvauksen ja maalauksen yhdistävää sekatekniikkaa, ja töiden lopullisen muodon hän luo digitaalisesti.