TCF – Test de Connaissance du Français

TCF on monitasoinen, progressiivinen kielitasokoe (tasot A1-C2) päin vastoin kuin DELF- ja DALF-kielitutkinto eli ilmoittauduttaessa ei valita suoritettavaa tasoa vaan koe on sama kaikille. Osallistuja saa tuloksen erikseen jokaisesta kielen eri osa-alueesta (luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen, kielen rakenteet, kirjallinen ilmaisu ja suullinen ilmaisu). Näin ollen osallistuja voi saada tulokseksi esim. tason C1 luetun ymmärtämisessä, tason B2 kuullun ymmärtämisessä, tason B1 kirjallisessa ilmaisussa ja tason B2 suullisessa ilmaisussa.

Tämä kielitasokoe sopii erityisesti niille, jotka haluavat saada tarkan ja eritellyn todistuksen kielitaidostaan jokaiselta kielen eri osa-alueelta.

TCF-kielitasokokeesta saatava todistus on voimassa kaksi vuotta koepäivästä. Todistus on kansainvälisesti tunnustettu monien instituutioiden ja hallitusten toimesta.

Todistus on saatavissa 15 päivän kuluttua koepäivästä.

Kokeiden kuvaus

TCF-kielitasokokeesta on monta eri tarpeisiin tarkoitettua versiota:

 • TCF Tout public: mikäli haluat arvioida kielitaitotasosi henkilökohtaisista, akateemisista tai ammatillisista syistä.
  Kielitasokokeessa on kolme pakollista koetta, joiden kesto on 1h25min (kuullun ymmärtäminen, kielen rakenteet ja luetun ymmärtäminen) ja kaksi valinnaista koetta, joiden kesto on 1h15min (suullinen ilmaisu ja kirjallinen ilmaisu).
 • TCF Intégration, Résidence et Nationalité:  mikäli haluat todistaa kielitaitosi tason Ranskan kansalaisuuden hakemiseksi.
  Testissä on neljä pakollista koetta, joiden kesto on 1h50min (kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, suullinen ilmaisu ja kirjallinen ilmaisu).
 • TCF Canada tai TCF Québec: mikäli haluat muuttaa pysyvästi Kanadaan tai Quebeciin ja tarvitset todistuksen ranskan kielitaidostasi maahanmuuttoa varten.
  TCF Canada-koe koostuu neljästä pakollisesta kokeesta, joiden kesto on 2h50min (kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, suullinen ilmaisu ja kirjallinen ilmaisu).
  TCF Québec-koe koostuu neljästä valinnaisesta kokeesta (valitset haluamasi kokeet seuraavista: kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, suullinen ilmaisu tai kirjallinen ilmaisu).
 • TCF DAP:  opiskelijoille, jotka haluavat aloittaa kandidaattitason opinnot ranskalaisessa yliopistossa.
  Testi koostuu neljästä pakollisesta kokeesta, joiden kesto on 2h25min (kuullun ymmärtäminen, kielen rakenteet, luetun ymmärtäminen ja kirjallinen ilmaisu).

Esimerkkikokeita

Kilkkaa tästä

Vuoden 2022 koepäivät: 

Teknisestä ongelmasta johtuen TCF-kielitasokokeiden järjestäminen on väliaikaisesti keskeytetty. Ehdotamme niiden sijaan TEF-kielitasokokeita.

Hinnat

TCF Tout public (3 pakollista koetta) 114 €
TCF Tout public: valinnaiset kokeet (valittavissa 2 koetta: kirjallinen tai suullinen ilmaisu) 60 € per koe
TCF DAP (4 pakollista koetta) 175 €
TCF Québec (4 valinnaista koetta: luetun tai kuullun ymmärtäminen, kirjallinen tai suullinen ilmaisu) 60 € per koe
TCF Canada (4 pakollista koetta) 240 €
TCF ANF (Ranskan kansalaisuuden hakeminen) (4 pakollista koetta) 175€

Hallintokulut 10 € lisätään kokeiden hintaan.

 ILMOITTAUTUMINEN  

Pyydämme luomaan käyttäjätilin Extranet-kotisivuillemme (ILMOITTAUTUMINEN) ja ottamaan yhteyttä: examen@france.fi mainiten minkä kokeen version haluat suorittaa.