Tutkinnot

Ranskan instituutti on Suomen ainoa koekeskus, jossa voi suorittaa Ranskan opetusministeriön kansainvälisiä ja virallisia kielitutkintoja.Tutkinnot soveltuvat jokaiselle, joka tarvitsee virallisen diplomin tai todistuksen kielitaidostaan ammattia, opintoja tai muuta henkilökohtaista tarvetta varten.Tarjoamillamme koko lukukauden kestävillä tai intensiivikursseilla voitte valmentautua ja onnistua kielitutkinnoissa !

Lasten kurssit

Lauantain kurssit Kielen oppiminen on uusista asioista iloitsemista erityisesti lapsille. Luovan toiminnan merkeissä lapset oppivat ranskaa mm. leikkien, laulaen ja piirtäen. Lapset oppivat kuulemaan uusia äänteitä ja jokainen saa oppia omalla tavallaan. Opetuskieli on ranska alkeista lähtien, jotta kielellinen vuorovaikutus olisi suurempi ja opetus tehokkaampaa. 3-4 v Tutustutaan ranskan kieleen! Yhdessä vanhemman, uusien ystävien ja marionettien kanssa […]

Ajankohtaista

Kategoriat
Kulttuuri

Stéphane Schorderet : nouveau directeur de l’Institut

A l’heure où je prends mes fonctions comme directeur de l’Institut Français de Finlande, permettez-moi d’abord de me présenter : marié et père de deux grandes filles, j’ai commencé ma carrière au service de la diplomatie française il y a un peu plus de 29 ans comme Chargé de Communication et des Affaires culturelles à Genève. […]

Kategoriat
Kulttuuri

Rendez-vous francophone avec Timo Torikka

torstai 17/09/2020 17:00

Ranskankielisessä haastattelussa Srylin Jaana Sormunen keskustelee pitkän ja osittain ranskankielisen uran tehneen näyttelijä Timo Torikan kanssa hänen elämästään ja suhteestaan Ranskaan.

Kategoriat
Kulttuuri

Ronan & Erwan Bouroullec – Imperfections

22/08 - 18/10/2020

Tukholman Design Weekillä hurmannut Ronan ja Erwan Bouroullecin näyttely on nyt nähtävillä Helsingissä. Näyttely tutkii täydellisen ja epätäydellisen suhdetta luonnossa ja muotoilussa korostaen epätäydellisyyden viehätystä.

Kategoriat
Ranskan kieli

Remise des diplômes DELF

La remise des diplômes DELF a eu lieu le mercredi 19 août à la filière bilingue de Turku, école Vähä-Heikkila, en présence de Marie-Laure Lions, attachée de coopération pour le français. Toutes nos félicitations aux jeunes diplômés et aux enseignants qui les ont préparés !

Kategoriat
Kirjasto

Keskustelua ranskaksi ajankohtaisista aiheista

10/09/2020 - 10/12/2020 klo 14-14.45

Uudessa kaikille avoimessa Atelier actualités – keskusteluhetkessä keskustellaan aina torstaisin ranskaksi Suomen ja Ranskan lehdistössä esillä olleista aiheista.

Kategoriat
Kirjasto

Kirjallisuuskerho

Kerran kuussa kokoontuva kerho alkaa lyhyellä tiivistelmällä ja kirjailijan esittelyllä. Kerhon vetäjä valmistelee etukäteen kysymyksiä, joiden ympärille suomenkielinen keskustelu rakentuu.

Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Toteuta unelmasi!

Haluatko opiskella unelma-ammattiisi Ranskassa? Tutustu Campus Francen interaktiiviseen videoon, ja unelmoi! https://realisetonreve.campusfrance.org/ Campus Francen tietokeskus Ranskan instituutissa neuvoo sinua korkeakouluhaussa, s-posti:  helsinki(a)campusfrance.org

Kategoriat
Kulttuuri

Ecotable

Kokkien ja ravintola-alan toimijoiden perustama brändi ja yhdistys, Ecotable, keskittyy edistämään kestävän kehityk-sen mukaista ruoantuotantoa ja valmis-tusta ranskalaisessa keittiössä.