Kirjasto

TERVETULOA RANSKAN INSTITUUTIN KIRJASTOON!

Instituutin kirjasto on monipuolinen ranskalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin keskuspaikka. Kirjaston kokoelmiin kuuluu jopa 4000 kirjaa ja 1000 DVD:tä. Kirjastossa on myös usean ranskalaisen  aikakauslehden uusimmat numerot. Suurin osa aineistosta on ranskankielistä, mutta suomenkielisistä kokoelmistamme löytyy paljon ranskasta käännettyjä romaaneja, sarjakuvia ja lifestyle-kirjoja.

Kirjastolla on myös runsaasti e-aineistoa, johon pääsee tutustumaan Culturethèque-sivuston kautta. Culturethèque on nettiportaali, jossa voi lukea yli 250 ranskalaista sanoma- ja aikakauslehteä. Lisäksi sivustolta löytyy laajaa valikoima muuta verkkomateriaalia, kuten musiikkia, kirjoja, äänikirjoja, sarjakuvia sekä lastenvideoita.

Sivustolle pääsee kirjautumaan Culturethèquen verkkosivuilla.

Ranskan instituutin omalla kirjastokortilla pääset lainaamaan kirjaston materiaalia sekä käyttämään Culturethèque-sivustoa. Kirjastokortin voit hankkia joko kirjastossa vieraillessasi tai täyttämällä alla olevan lomakkeen. Kirjastokortti odottaa sinua instituutin vastaanotossa seuraavalla vierailullasi.

Paikkana kirjasto on instituutin sydän. Tiloissa järjestetään teemailtoja, luentoja, keskustelutilaisuuksia ja pienimuotoisia näyttelyitä. Paikalle voi tulla selailemaan lehtiä, lukemaan kirjoja tai vaikka työskentelemään. Kirjaston keskelle on aseteltu mukavia nojatuolia ja sohvapöytä, joita ympäröi hyllyittäin ranskalaista kirjallisuutta. Tarjolla on ilmaista kahvia ja teetä. Lisäksi asiakkaiden käytössä on tabletteja, joita voi käyttää esimerkiksi Culturethèquen selailuun. Kirjaston perältä löytyy lapsille aivan oma nurkkaus, jossa kirjat on lajiteltu ikäryhmittäin ja jossa lapset voivat lukea ja leikkiä vaikka säkkityynyillä makoillen.

Kirjaston vastaanoton yhteydessä toimii Campus France Finlande jonka tehtävä on tiedottaa opiskeluista Ranskassa sekä neuvoa Ranskassa opiskelemiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit tulla käymään paikan päällä kirjaston aukioloaikoina tai varata ajan osoitteessa helsinki@campusfrance.org. Tervetuloa!

Kirjaston aukioloajat:

Ranskan instituutin kirjasto on avoinna ti-ke klo 11-19
to klo 11-17
pe ja la klo 10-16

(09) 2510 2130

 kirjasto@france.fi

TUTUSTU KIRJASTON KATALOGIIN JA UUSI LAINOJA!

Kirjaston KATALOGI JA LAINOJEN UUSIMINEN (PRETTYLIB) 

CULTURETHÈQUE-KATALOGI (CULTURETHÈQUE)

Vuosimaksu 25 €/15 € (opiskelijat ja ranskan kielen opettajat)