Kirjasto

TERVETULOA RANSKAN INSTITUUTIN KIRJASTOON!

Instituutin kirjasto on monipuolinen ranskalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin keskuspaikka. Kirjaston kokoelmiin kuuluu jopa 4000 kirjaa ja 1000 DVD:tä. Kirjastossa on myös usean ranskalaisen  aikakauslehden uusimmat numerot. Suurin osa aineistosta on ranskankielistä, mutta suomenkielisistä kokoelmistamme löytyy paljon ranskasta käännettyjä romaaneja, sarjakuvia ja lifestyle-kirjoja.

Kirjaston sähköiseen aineistoon pääset tutustumaan Culturethèque nettiportaalissa, jossa voit lukea yli 250:tä ranskalaista sanoma- ja aikakauslehteä. Lisäksi sivustolta löytyy laajaa valikoima muuta verkkomateriaalia, kuten musiikkia, kirjoja, äänikirjoja, sarjakuvia sekä lastenvideoita.

Sivustolle pääsee kirjautumaan Culturethèquen verkkosivuilla.

Ranskan instituutin omalla kirjastokortilla pääset lainaamaan kirjaston materiaalia sekä käyttämään Culturethèque-sivustoa. Kirjastokortin voit hankkia joko kirjastossa vieraillessasi tai täyttämällä alla olevan lomakkeen. Kirjastokortti odottaa sinua instituutin vastaanotossa seuraavalla vierailullasi.

Paikkana kirjasto on instituutin sydän. Siellä järjestetään teemailtoja, luentoja, keskustelutilaisuuksia ja pienimuotoisia näyttelyitä. Paikalle voi tulla selailemaan lehtiä, lukemaan kirjoja tai vaikka työskentelemään. Kirjaston keskelle on aseteltu mukavia nojatuoleja ja sohvapöytä, joita ympäröi hyllyittäin ranskalaista kirjallisuutta. Lisäksi asiakkaiden käytössä on tabletteja, joita voi käyttää esimerkiksi Culturethèquen selailuun. Kirjaston perältä löytyy lapsille aivan oma nurkkaus, jossa kirjat on lajiteltu ikäryhmittäin ja jossa lapset voivat lukea ja leikkiä vaikka säkkityynyillä makoillen.

Kirjaston vastaanoton yhteydessä toimii myös  CampusFrance Finlande, jonka tehtävänä on tiedottaa opiskelusta Ranskassa ja joka neuvoo Ranskassa opiskelemiseen liittyvissä kysymyksissä. Tule käymään paikan päällä tai varaa aika osoitteesta helsinki@campusfrance.org. Tervetuloa!

Kirjaston aukioloajat:

Ranskan instituutin kirjasto on avoinna ti-ke klo 11-19
to klo 11-17
pe ja la klo 10-16

(09) 2510 2130

 kirjasto@france.fi

TUTUSTU KIRJASTON AINEISTOON JA UUSI LAINOJA!

CULTURETHÈQUE-AINEISTOON (CULTURETHÈQUE)

Kirjastokortti on ilmainen ja saat sen Ranskan instituutin vastaanotosta.