Hinnat ja myyntiehdot

Hinnat

  Hinta Kesto
Ryhmäkurssit : Koko lukukausi 325 € 15 vk/22,5 t
  Puoli lukukautta 188 € 8 vk/12 t
  Lasten kurssit 215 € 12 vk/12 t
  Lasten kurssit/puoli lukukautta 115 € 6 vk/6 t
  Lasten kurssit 3-4 v 160 € 12 vk/9 t
  Lapset 3-4 v/puoli lukukautta 80 € 6 vk/4,5 t
Aikuisten ja lasten tilauskurssit
2 osallistujaa – vähintään 5 t 52 €/osallistuja tuntihinta per osallistuja
  3 osallistujaa – vähintään 5 t 44 €/osallistuja tuntihinta per osallistuja
  4-6 osallistujaa – vähintään 5 t 35 €/osallistuja tuntihinta per osallistuja
  Kevät/Kesä/Ruskaranskaa (alkaen 4 osallistujaa/pienryhmä) 125 € 4 vk/8 t
Aikuisten erikoiskurssit Kirjallinen piiri 325 € 12 vk/18 t
  Kurssit Jules Verne-koulun oppilaiden vanhemmille 100 € 5 t
    120 € 6 t
  Apéro et actualités françaises tai Café-croissant 198 € 4 krt/ 8 t
Lasten erikoiskurssit Takaisin kouluun 187 € 3 pv/9 t
  Kesäleirit 322 € 5 pv/30 t
  YO-valmennus (alkaen 6 osallistujaa) 148 € 3 krt/6 t
    Kesto
Yksityistunnit yleiskieli 1 t/sopimus 80 € 1 t
  5 t/sopimus 380 € 5 t
  10 t/sopimus 720 € 10 t
  15 t/sopimus 1014 € 15 t
  20 t/sopimus 1275 € 20 t
Yksityistunnit erikoiskieli ja saman perheen lasten oppitunnit (alkaen 2 lasta) 1 t/sopimus 86 € 1 t
  10 t/sopimus 830 € 10 t
  20 t/sopimus 1575 € 20 t
       
Yrityskurssit 1 t/sopimus 86 € 1 t
  10 t/sopimus 830 € 10 t
  15 t/sopimus 1230 € 15 t
  20 t/sopimus 1575 € 20 t
Opettajan matkakulut AB-vyöhyke 6,50 € krt
Koulutusalan ammattilaiset Ranskan opettajien koulutus 360 € 3 t
  Matkakulut 10 € krt
Koulutusalan ammattilaiset Pätevöitymiskoulutus DELF/DALF-kokeiden arvostelijaksi ja korjaajaksi 270 €

3 pv/21 t

2 pv/14 t

moncoursenligne moncoursenligne.com  620 € 6 kk
  moncoursenligne.com 2 osallistujaa 820 € 6 kk
Frantastique Frantastique-sovellus ilmainen 15 pv
Valmentautuminen DELF-kokeisiin DELF B1, DELF B2, DALF C1 198 € 8 t
Kielitutkinnot ja -kokeet      
DALF DELF  – A1 70 €  
  DELF – A2 85 €  
  DELF – B1 100 €  
  DELF – B2 120 €  
  DALF C1 230 €  
  DALF C2 240 €  
  DELF junior 70-120  €  
  DELF Prim/Junior erikoishinta Tampereen ja Turun kaksikieliseen opetukseen 15 €  
TEF TEF  55 € hinta per koe (5 koetta)
  TEF Naturalisation/Carte de résidence 175 € 4 koetta
  TEFaQ 60 € hinta per koe (4 koetta)
  TEF Canada 240 € 4 pakollista koetta
DFP DFP (B1, B2, C1) 170 €  
DAEFLE Test d’accès au  DAEFLE/pääsykoe 82 €  
  Examen final DAEFLE/loppukoe 311 €  
Yliopistot Kielikeskuksena toimiminen: yliopistojen kokeet 57 € t/koe
DELF/DALF-diplomien uudelleen laadinta Diplomien uudelleen laadinta FEI 10 €  
Hallintokulut Jokaisen kokeen käsittelymaksu 10 €  

 

RANSKAN KIELIKURSSIEN YLEISET MYYNTIEHDOT – INSTITUT FRANÇAIS DE FINLANDE – RANSKAN INSTITUUTTI SUOMESSA

TAMMIKUU 2023

Näitä yleisiä myyntiehtoja sovelletaan Ranskan instituutin (Institut français de Finlande) tarjoamiin kielikurssipalveluihin, joita sen asiakkaat ostavat. Allekirjoittaessaan Ranskan instituutin kurssi-ilmoittautumislomakkeen tai rastittaessaan hyväksymiskohdan Ranskan instituutin Extranet-internetsivuilla, asiakas hyväksyy nämä yleiset myyntiehdot.

ARTIKKELI 1. YLEISTEN MYYNTIEHTOJEN KOHDE 

Näiden yleisten myyntiehtojen tarkoituksena on määritellä osapuolten velvollisuudet ja ehdot, joilla Ranskan instituutti tarjoaa palvelujaan niitä ostaville asiakkailleen.

ARTIKKELI 2. ILMOITTAUTUMISEHDOT

2.1 Asiakkaan täytyy olla vähintään 18-vuotias ilmoittautuessaan kurssille. Mikäli kyseessä on alaikäinen, ilmoittautumisen tekee huoltaja. Tätä ehtoa sovelletaan myös, kun kyseessä on ilmoittautuminen Ranskan instituutin mediakirjaston jäseneksi (la médiathèque).

2.2 Ryhmäkurssit: vaadittava kielitaitotaso eri kielikursseille osallistumiselle määrittyy Ranskan instituutin kielitaitotasoasteikon mukaisesti. Asiakkaalla on kaksi ilmaista vaihtoehtoa tasonsa määrittämiseen:

  1. a) Tasotesti Ranskan instituutin internetsivuilla ja tässä tapauksessa asiakas sitoutuu osallistumaan tasoaan vastaavalle kurssille.
  2. b) Asiakas voi tasonarviointia suorittamatta valita itse kielitaitotasonsa eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesta kielitaitotasoasteikosta (CECRL).

2.3. Yksityistunnit: tasonarviointi voidaan tehdä Teamsin kautta tai Ranskan instituutissa asiakkaan pyynnöstä: tämän testin avulla voidaan myös kartoittaa asiakkaan tarpeet ja tavoitteet sekä määritellä opetuksen sisältö.

2.4. Lähiopetukseen ilmoittautuneet asiakkaat voivat halutessaan tai tarpeen niin vaatiessa osallistua kurssille etänä Teams-videoneuvottelusovelluksen kautta. 

ARTIKKELI 3. ILMOITTAUTUMISMUODOLLISUUDET

3.1 Asiakas ilmoittautuu kurssille itse Ranskan instituutin internetsivuilla osoitteessa https://iffinlande.extranet-aec.com/extranet/, hyväksyttyään yleiset myyntiehdot. Asiakkaan tulee luoda käyttäjätili ennen ilmoittautumista.

3.2 Asiakkaat voivat ilmoittautua kursseille Ranskan instituutin internetsivuilla mainittuina ilmoittautumisaikoina.

3.3 Ilmoittautuessaan mille tahansa Ranskan instituutin kurssille, asiakas saa kurssinsa ajaksi ilmaisen käyttöoikeuden instituutin mediakirjastoon lainaamista varten (kirjat, CD-levyt, DVD-levyt jne.) sekä Culturethèque-verkkokirjastoon.

ARTIKKELI 4. MAKSUEHDOT

4.1 Asiakkaan ilmoittautuessa ranskan kielikurssille Ranskan instituutin internetsivuilla (Extranet-palvelussa), lasku lähetetään hänen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

4.2. Kurssimaksu on maksettava kokonaisuudessaan viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa laskun lähettämisestä (laskun päivämäärästä lukien). Asiakkaan perustellusta pyynnöstä Ranskan instituutti voi suostua siihen, että asiakas maksaa laskunsa 2 erässä maksuajan kuitenkaan ylittämättä 3 kuukautta. Joka tapauksessa asiakas sitoutuu maksamaan kurssin kokonaishinnan. Hyvitystä tai alennusta ei myönnetä, mikäli asiakas ei osallistu kurssille kokonaisuudessaan.

4.3. Mikäli yksityistunteja ottava asiakas pyytää opettajan antamaan tunteja kotiinsa tai työpaikalleen, opettajan matkakulut lisätään opetuksen hintaan.

ARTIKKELI 5. KURSSIN TOTEUTUMINEN

5.1 Kurssit toteutuvat vain riittävälle määrälle osallistujia. Ranskan instituutilla on oikeus peruuttaa kurssi, joka ei ole vielä alkanut, liian vähäisen osallistujamäärän takia tai muusta pakottavasta syystä.

5.2 Mikäli kurssi ei toteudu, Ranskan instituutti sitoutuu ilmoittamaan kurssille ilmoittautuneille asiakkaille viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua kyseisen kurssin peruuntumisesta.

ARTIKKELI 6. MUUTOSEHDOT

6.1. Pyhäpäivinä kursseja ei pidetä ja ne siirretään myöhempään ajankohtaan. Kurssikalenteri löytyy Ranskan instituutin kotisivuilta.

6.2. Mikäli asiakas on ilmoittautunut kurssille, joka ei vastaa hänen todellista kielitaitonsa tasoa, asiakkaan on mahdollista vaihtaa tasoa saatavilla olevien kurssipaikkojen rajoissa vain sen lukukauden aikana, jolle hän on ilmoittautunut.

6.3. Kaikki muut muutokset (päivä, klo, kurssin tyyppi) asiakkaan tulee ilmoittaa kirjallisesti viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua ja muutoksista veloitetaan 30 €.

6.4. Terveysolosuhteiden vuoksi lähiopetus voidaan siirtää etäpetukseen mikäli Ranskan instituutin täytyy sulkea toimitilansa yleisöltä. Siinä tapauksessa asiakkaille tarjotaan vastaava virtuaalikurssi samana päivänä ja samaan kellonaikaan, jolloin lähiopetus olisi järjestetty. Kurssimaksuja ei palauteta tästä syystä kokonaan tai osittainkaan. Asiakas voi kuitenkin pyytää tuntien siirtoa myöhempään ajankohtaan, jolloin lähiopetukseen voidaan palata.

6.5. Yksityistunnit: sovitun tunnin voi siirtää veloituksetta 24 tuntia aikaisemmin. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin niin tunti veloitetaan. Mikäli asiakas ei tule sovitulle tunnille eikä ole ilmoittanut siitä kirjallisesti 24 tuntia aikaisemmin niin tunti veloitetaan.

 ARTIKKELI 7. PERUUTUSEHDOT

7.1 Peruutus asiakkaan aloitteesta

Peruutus ryhmäkurssille tai yksityistunnille lähi- tai etäopetukseen tulee tehdä kirjallisesti.  Peruutuksen voi tehdä maksutta, mikäli se tehdään vähintään 3 päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruutus tehdään alle 3 päivää ennen kurssin alkua, asiakkaan tulee maksaa 30 % kurssin kokonaishinnasta.

Peruutus kurssin alkamisen jälkeen: mikäli peruutus tehdään kurssin alkamisen jälkeen, asiakkaan on maksettava koko kurssimaksu paitsi jos peruutuksen syynä on ylivoimainen este, josta on toimitettava kirjallinen todiste/lääkärintodistus (onnettomuus, vakava sairaus estäen osallistumisen kurssille, kuolema).

Kielikokeet (DELF, DALF, TEF, DFP): koemaksut tulee maksaa ennen koepäivää ja niitä ei palauteta. Kokeen ajankohtaa ei voida siirtää asiakkaan pyynnöstä paitsi jos peruutuksen syynä on ylivoimainen este (sairaus, onnettomuus), josta on toimitettava lääkärintodistus.

7.2 Peruutus ja kurssin siirtäminen Ranskan instituutin toimesta

Mikäli kurssi perutaan, Ranskan instituutti sitoutuu tarjoamaan ilmoittautuneille asiakkaille:

  • mahdollisuuden osallistua toiselle vastaavalle kurssille
  • mahdollisuuden osallistua samalle kurssille myöhempänä ajankohtana seuraavan lukukauden aikana
  • maksunpalautuksen ainoastaan kursseille ilmoittautumisesta

Mikäli kurssimaksu palautetaan, asiakkaan on täytettävä ja palautettava korvausanomus, johon hän liittää pankkitilinumeronsa varmentavan tositteen.

ARTIKKELI 8. VASTUUEHTO  

Ranskan instituutti ei vastaa asiakkaan henkilökohtaiseen omaisuuteen kohdistuvasta häviämisestä, varkaudesta tai rikkoutumisesta, joka tapahtuu Ranskan instituutin toimitiloissa tai muussa tilassa, jossa Ranskan instituutti tarjoaa kurssipalvelujaan.

ARTIKKELI 9. KIELIKOKEET  

9.1. Asiakkaan/kandidaatin vastuulla on tarkistaa, että hänen itsestään antamansa tiedot (nimen oikeinkirjoitus, siviilisääty jne.) ovat oikein ilmoittautuessaan kielikokeisiin ja että ne vastaavat tarkalleen passissaan olevia tietoja. Samat tiedot tulevat asiakkaan/kandidaatin saamaan diplomiin/todistukseen. Kertaalleen laaditun diplomin/todistuksen tietojen muuttaminen aiheuttaa lisäkuluja.

9.2. Kaikki eroavaisuudet kokeisiin ilmoittauduttaessa annetuissa henkilötiedoissa ja asiakkaan/kandidaatin passissa tai henkilöllisyystodistuksesssa olevien tietojen välillä (esim. nimen lyhenne koko nimen sijasta) voi johtaa siihen, että Ranskan instituutti ei salli asiakkaan/kandidaatin pääsyä koesaliin.

9.3. Koepäiviä voidaan peruuttaa tai lykätä ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa.

9.4. Kertaalleen määritetyn suullisen kokeen päivämäärää ja kellonaikaa ei voida perua tai lykätä asiakkaan/kandidaatin pyynnöstä paitsi ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa.

9.5. Suulliset kokeet voidaan pitää aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Asiakkaan/kandidaatin suullisten ja kirjallisten kokeiden välillä voi olla pitkä aika. Suulliset kokeet voidaan järjestää eri päivänä kuin kirjalliset kokeet kokeisiin osallistuvien kandidaattien lukumäärästä johtuen.

9.6. Suullisen ilmaisun kokeet voidaan nauhoittaa.

9.7. Kokeisiin ilmoittautuneet asiakkaat/kandidaatit saavat koekutsun. Mikäli asiakas/kandidaatti ei ole saanut koekutsua, on hänen vastuullaan tiedustella tästä vähintään viikkoa ennen kokeen suorittamista, jotta Ranskan instituutti voi toimittaa koekutsun ajoissa.

9.8. Asiakkaiden/kandidaattien tulee saapua paikalle 15 minuuttia ennen kokeiden alkamisaikaa, joka on ilmoitettu koekutsussa. Myöhästymiset eivät johda mihinkään uudelleen järjestelyihin.

9.9. Kokeista saadut pistemäärät näkyvät kokeista saatavassa diplomissa/todistuksessa. Tuloksia ei anneta sähköpostitse tai puhelimitse.

9.10. Asiakkaan/kandidaatin tulee itse noutaa diplominsa/todistuksensa Ranskan instituutista kuukauden kuluessa diplomin/todistuksen saapumisesta ja esittää noudettaessa passi tai henkilöllisyystodistus.

9.11. Mikäli asiakas/kandidaatti ei itse pääse noutamaan saamaansa diplomia/todistusta, hän voi laatia valtakirjan valtuuttamalleen henkilölle. Valtakirja tulee allekirjoittaa käsin ja siinä tulee mainita sekä kandidaatin että hänen valtuuttamansa henkilön nimi, koekeskuksen nimi ja päivämäärä. Valtuutetun tulee tuoda valtakirja tulostettuna ja esittää passi tai henkilöllisyystodistuksensa sekä kopio asiakkaan/kandidaatin passista tai henkilöllisyystodistuksesta.

9.12. Diplomit ja todistukset voidaan tarvittaessa toimittaa uudelleen: veloituksetta mikäli ne ovat kadonneet ja mikäli alkuperäisen diplomin/todistuksen tietoja joudutaan korjaamaan, tämä on maksullista.

9.13 TEF-kielitasokokeista saatavat todistukset ovat voimassa 2 vuotta ja näitä kokeita voi suorittaa uudelleen aikaisintaan 30 päivää edellisen kokeen jälkeen. Kokeiden uudelleen suorittamisen määrää ei ole rajoitettu. DELF- ja DALF-kielitutkinnoista saatavat diplomit ovat voimassa pysyvästi.

ARTIKKELI 10. SOVELLETTAVA LAKI JA OIKEUSTOIMIPAIKKA 

Näihin yleisiin myyntiehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Helsingin käräjäoikeus on toimivaltainen käsittelemään näiden yleisten myyntiehtojen muodostumiseen, toteuttamiseen tai tulkintaan liittyvät osapuolten väliset erimielisyydet. Nämä yleiset myyntiehdot on laadittu ranskaksi, suomeksi ja englanniksi. Mikäli kieliversiot poikkeavat toisistaan, sovelletaan ranskankielistä versiota.