Kategoriat
Kirjasto

Haluaisitko sinä tietää Miesten syvimmät salaisuudet?

Goncourt-palkinnon voittanut Mohamed Mbougar Sarrin ylistetty uutuus nyt lainattavissa!

Miesten syvimmät salaisuudet on ollut kuin pysäyttämätön luonnonvoima: romaani oli ehdolla lähes jokaisen ranskalaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja voitti Ranskan merkittävimmän palkinnon Goncourtin. Pelkästään Ranskassa teosta on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan. Sarr on myös historian nuorin World Literature Prize -voittaja. Hän asuu ja kirjoittaa Pariisissa.

Sarr vieraili viime viikolla Ranskan instituutissa ja jätti kirjastoomme signeeratun kappaleen, jossa toivoo Elimanen salaisuuden paljastuvan lukijoilleen.

Pariisissa asuva senegalilaiskirjailija Diégane kuulee 80 vuotta aiemmin julkaistusta romaanista, joka on kadonnut jäljettömiin julkaisua seuranneen skandaalin myötä. Mystisen kirjailija T. C. Elimanen kohtalo ei jätä Diéganea rauhaan. Elimanen jalanjäljet kulkevat Senegalissa, Ranskassa ja Argentiinassa ja risteävät kolonialismin, maailmansotien ja juutalaisvainojen jättämien syvien railojen kanssa. Diéganen etsintöjä johdattavat vahvat naiset, salaisuuksia varjeleva kirjailija Siga ja valovoimainen kuvajournalisti Aïda. Mutta millainen totuus piilee Elimanen elämän labyrintin keskipisteessä?