Kategoriat
Kirjasto

Jean-Luc Godard : À Bout de souffle (1960)

Jean-Luc Godardin elokuvat À Bout de souffle (1960), Le Mépris (1963) sekä Alphaville (1965) voi lainata Ranskan instituutin kirjastosta.

Elokuvalegenda, ranskalaisen uuden aallon mestari sekä yksi 1900-luvun merkittävimmistä taiteilijoista kuoli tiistaina 13. syyskuuta 91-vuotiaana. Jean-Luc Godardin tuotanto koostuu ainutlaatuisista ja provokatiivisista elokuvateoksista, jotka ovat saaneet osakseen sekä ihailua että kritiikkiä. Godard on jättänyt lähtemättömän jäljen elokuvan historiaan.

Ranskalaisen uuden aallon avainteos À bout de souffle (Viimeiseen hengenvetoon) on Jean-Luc Godardin vuonna 1960 ohjaama elokuva. Elokuvassa nuori rikollinen Michel kohtaa Pariisissa nuoren amerikkalaisen opiskelijan Patrician, jonka kanssa hänellä on ollut aikaisemmin rakkaussuhde. Patricia myy Herald Tribune -lehteä Champs-Elyséella ja haluaa opiskella Sorbonnen yliopistossa. Michel puolestaan haluaa lähteä Roomaan, jossa hän uskoo löytävänsä turvapaikan.

“Je ne veux parler que de cinéma, pourquoi parler d’autre chose ? Avec le cinéma on parle de tout, on arrive à tout.” -Jean-Luc Godard