Kategoriat
Kirjasto

Ranskan instituutin tiimin kesän kirjavinkkaukset

Alice Zeniter, Jean de La Fontaine, J.M.G. Le Clézio, Philip Pullman, Timothée de Fombelle.

VANGO de Timothée de Fombelle

Tätä kirjaa suosittelee Stéphane A.

Teineille tai nuorille aikuisille (B1/B1+).

”Seuratkaa Vangon hurjia ja tapahtumarikkaita seikkailuja Pariisista Skotlantiin, läpi Italian ja Englannin. Hän saa vaikeimmatkin pulmat ratkaistua viisautensa ja rohkeutensa ansiosta!”

Bitna, sous le ciel de Séoul de J.M.G. Le Clézio

Tätä kirjaa suosittelee K.J.

Erittäin kaunis ja uniikki kertomus, joka vangitsee lukijansa huomion. Tämä kirja kosketti minua elämänvaiheessa, jossa kävin läpi vaikeita asioita.

Les Royaumes du Nord de Philip Pullman

Tätä kirjaa suosittelee Margaux

Universumien tomu on ollut lempisarjani pienestä lähtien. Luen näitä kolmea kirjaa mielelläni vielä tänä päivänäkin. Philip Pullman onnistuu upean maailman kuvailemisessa säästelemättä nyansseja tai salaisuuksia, joita hän paljastaa pikku hiljaa koko kirjasarjan aikana.

Les Fables de La Fontaine

Tätä kirjaa suosittelee Outi 

Muistelen opintojani Sorbonnen yliopistolla 21-vuotiaana. Meidät pakotettiin opettelemaan La Fontainen kertomukset ulkoa. Ei ollut suinkaan helppoa opetella niitä ulkoa, mutta muistan vieläkin niistä osan!

L’art de Perdre de Alice Zeniter

Tätä kirjaa suosittelee Mickaël

Aivan ensimmäiseksi, Alice on erittäin taitava kirjailija ja hän kuvailee historiallisia suhteita Ranskan ja Algerian välillä tarkasti ja puhuu avoimesti ”Tabuista”, joita näiden kahden maan välisissä suhteissa on olemassa. Kirja keskitty kuitenkin pääosin perheeseen, varsin intiimistä näkökulmasta ja käsittelee perhettä sukupolvien ylittävästä näkökulmasta.