Kategoriat
Kulttuuri

Frankofonia-konsertti

tiistai 05/03/2024 19:00

Ranskan instituutilla Suomessa ja Helsingin Kamariorkesterilla on ilo kutsua teidät vuosittaiseen Frankofonian juhlakonserttiin Temppeliaukion kirkkoon tiistaina 5.3.2024 klo 19!

Temppeliaukio
Lutherinkatu 3 00100 Helsinki
room

Frankofonian juhlakonsertti on ollut osa Helsingin kamariorkesterin kevätkautta aina orkesterin perustamisesta lähtien. Sillä juhlistetaan Frankofonian kuukautta, tärkeää tapahtumaa ranskankielisissä maissa ympäri maailman. Helsingin Kamariorkesteri tekee yhteistyötä Ranskan instituutin sekä Ranskan suurlähetystön kanssa, ja suunnittelee konsertin vuosittain ranskalaisen ja/tai suomalaisen musiikin, sekä jokavuotisen kutsuvierasmaan ympärille.

Tämän vuoden kutsuvierasmaa on Sveitsi, minkä vuoksi konsertin kulminaatio onkin sveitsiläisen Arthur Honeggerin 2. Sinfonia jousiorkesterille, joka esitettiinkin orkesterin aivan ensimmäisessä konsertissa. Konsertissa kuullaan myös sekä kuuluisia että vähemmän tunnettuja ranskalaisia teoksia.

Frankofonian juhlakonserttiin on perinteisesti ilmainen sisäänpääsy paikkavarauksella. Konserttia johtaa orkesterin ylikapellimestari James Kahane, ja sen solistina soittaa lyömäsoitinten äänenjohtaja Leila Martin.

Ohjelma

· Maurice Ravel: Pavane kuolleelle prinsessalle (sov. jousiorkesterille)
· Camille Saint-Saëns: Sarabande jousiorkesterille
· Emmanuel Séjourné : Konsertto marimballe
· Gabriel Fauré: Pavane (sov. jousiorkesterille)
· Arthur Honegger: Sinfonia nro 2.

Konserttia tukevat Sveitsin, Kanadan, Ranskan, Romanian sekä Serbian suurlähetystöt Suomessa.

Vapaa pääsy paikkavarauksella.

Koska paikkamäärämme on rajattu, varaathan paikkasi vain siinä tapauksessa, että pääset oikeasti paikan päälle.
Jos joudut peruuttamaan ilmoittautumisesi, ilmoitathan siitä sähköpostitse osoitteeseen communication@france.fi vähintään 24 tuntia ennen tapahtuman alkua, jotta paikkasi voidaan vapauttaa toiselle halukkaalle.
Kiitos ymmärryksestäsi.