Kategoriat
Ranskan kieli

Pourquoi il est intéressant d’enregistrer l’écriture pour mieux la comprendre?

torstai 08/04/2021 17:00

Christophe Leblay Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitokselta kertoo ranskankielisessä webinaarissamme kirjoittamisprosesseista, miten niitä tallennetaan ja mitä voimme niistä oppia.

Image utilisé dans le visuel: une page d’un manuscrit de « La robe noire » (Andrée Chedid)

Samalla tavalla, kun on ollut välttämätöntä tallentaa puhetta sen ymmärtämiseksi ja analysoimiseksi, näyttää olevan yhtä tärkeää tallentaa kirjoittamista ja kuvata sitä, mitä tapahtuu kirjoittamisen aikana.

Esimerkkien avulla katsomme mitä tapahtuu, kun henkilö kirjoittaa: kuvaamme kirjoittamisen aikana tapahtuvaa työtä matematiikan osa-alueen graafiteorialla, joka tutkii verkkoja (jossa pisteet yhdistyvät, tai eivät, toisiinsa kaarilla) ja jota käytetään kuvaamaan kohteita ja kohteiden välisiä suhteita.

(Linkki on tulossa)

Christophe Leblay on yliopistonlehtori Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitoksella. Leblayn erikoisalaa on kirjoittaminen, ja erityisesti kirjoittamisprosessi. Lisäksi, hän johtaa Pariisissa l’Institut des Textes et Manuscrits Modernes (ENS-CNRS) monitieteistä TERs-tutkimusryhmää. Yhteistyössä Gilles Caporossin (matematiikka) ja Hakim Usoofin (IT) kanssa Leblay on luonut GenoGraphiX [ggxlog.net] -ohjelman, joka perustuu matemaattiseen graafiteoriaan.