Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Näyttely “Louis’sta Pasteuriksi”, 1822-1895

14/10 - 11/11/2022

Ranskan instituutti Suomessa järjestää Louis Pasteurin 200-juhlavuoden kunniaksi näyttelyn 14. lokakuuta – 11. marraskuuta. Näyttely käsittelee Louis Pasteurin elämää ja työtä.

Institut français de FInlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Pasteur-instituutti ja Louis Pasteur -museo ovat suunnitelleet näyttelyn Louis Pasteurin 200-juhlavuoden kunniaksi. Näyttely käsittelee Louis Pasteurin elämää ja työtä. Näyttelyssä vierailijat voivat tutustua Pasteurin merkittävimpiin tieteellisiin töihin, hänen elämänsä keskeisiin tapahtumiin sekä ranskalaisen tiedemiehen tieteelliseen perintöön.

Näyttely on toteutettu Louis Pasteurin asiantuntijoiden tuen ansiosta: Sandra Legout, Pasteur-instituutti, rahaston hallinto ja historialliset arkistot; Erik Orsenna, Pasteur-instituutin ja Pasteur-verkoston akateemikko ja suurlähettiläs; Annick Perrot, Pasteur-museon kunniakonservaattori; Maxime Schwartz, kunniajohtaja, Pasteur-instituutti.

Näyttely pidetään Ranskan instituutin kirjastossa kirjaston aukioloaikoina tiistaista perjantaihin 14. lokakuuta -11. marraskuuta.

Näyttely on ranskankielinen. Vierailijat saavat halutessaan englanninkielisen esitteen.

Vapaa ja ilmainen sisäänpääsy. Voitte varata ryhmävierailun etukäteen lähettämällä viestiä osoitteeseen institut@france.fi

->Lataa ranskankielinen esittelyvihkonen täältä

->Lataa englanninkielisen esittelyvihkonen täältä