Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Näyttely: Tieteellä mitaleille

22/04 - 02/05/2024

Pariisin olympialaisten 2024 lähestyessä kutsumme sinut tutustumaan tämän näyttelyn kautta, miten tieteen saavutukset voivat auttaa urheilijoita suoritustensa parantamisessa.

Institut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Ranskan urheiluministeriö on asettanut Pariisin olympialaisille tavoitteen tuplata Ranskan mitalisaalis. Tämä 80 mitalin tavoite 1600 jaossa olevasta mitalista ei ole helppo haaste, ja jos jotakin, niin kertoo se ministeriön kunnianhimosta!

Tieteellä mitaleille -näyttely on tästä esimerkki. Tämä Ranskan instituutilla 22.4.–3.5. järjestettävä näyttely avaa satojen fysiologian, neurotieteiden, materiaalitekniikan, fysiikan ja matematiikan tutkijoiden sekä urheilujärjestöjen yhteistyötä. Heitä kaikkia yhdistävä tekijä? Urheilijoiden suoritusten kaikkien osa-alueiden parantaminen, olipa kyse sitten yksilöidystä harjoittelusta, vammojen ehkäisystä, välineiden parantamisesta tai henkisestä valmennuksesta. Kilpailuissa, joissa sekunnin murto-osa ratkaisee, on jokainen yksityiskohta tärkeä!

Ranskassa on panostettu ennennäkemättömällä tavalla urheilijoiden valmistamiseen olympialaisiin vuodesta 2018 alkaen.

Maa onkin tällä hetkellä urheiluun liittyvien innovaatioiden huipulla, mikä näkyy maan lukuisissa keksinnöissä datankeräämisestä huippumittareilla fysiologisiin ja bioteknisiin analyyseihin sekä uusiin harjoitusmenetelmiin.

Tieteellä mitaleille-näyttely on vapaasti nähtävillä Ranskan instituutilla tämän aukioloaikoina. Tämän ranskankielisen näyttelyn on suunnitellut ranskalainen tiedekeskus la Cité des sciences et de l’industrie (Universcience).

Tieteen ja urheilun yhteyttä tullaan vielä käsittelemään Helsingissä 13.6. järjestettävässä konferenssissa, jossa mukana on Ranskan kansallisen urheiluinstituutin laboratoriojohtaja Gaël Guilhem. Lisätiedot konferenssista julkaistaan pian.