Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Ranskasta Suomeen: ranskalaisia näkökulmia suomalaisesta luonnosta

torstai 29/02/2024 17:00-19:00

Ranskan instituutti kutsuu sinut tähän Instituutin torstait -tapahtumaan, jossa kaksi ranskalaista valokuvaajaa Samuel Bloch ja Antoine Scherer jakavat perspektiivinsä suomalaisesta luonnosta.

Institut français de Finlande
Yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Ranskan instituutti Suomessa kutsuu sinut keskustelutilaisuuteen kahden Suomessa asuvan ranskalaisvalokuvaajan, Samuel Blochin ja Antoine Schererin kanssa. Sekä Blochia että Schereriä yhdistää intohimo luontoa ja valokuvausta kohtaan. Tässä tapahtumassa nämä kaksi valokuvaajaa jakavat perspektiivinsä Suomen luonnonvaraisista eläimistä sekä suomalaisista maisemista. Schererin puheenvuoro keskittyy luonnon rewilding- eli villiinnyttämisprojekteihin Suomessa, kun taas Bloch tarjoaa syväsukelluksen Suomen luonnon eläinten valokuvaamiseen useiden häneen vaikuttaneiden eläinkohtaamisten kautta Helsingistä Lapin tuntureille asti. Tilaisuuden lopussa vuorossa on yleisölle avoin keskustelutilaisuus.

Antoine Scherer on kotoisin Ranskan pohjoisosista ja hän on koulutukseltaan biodiversiteetin suojelun maisteri. Scherer saapui Suomeen vuonna 2017 työskennelläkseen voittoa tavoittelemattoman Lumimuutos Osuuskunnnan riveissä. Työnsä parissa Scherer vietti paljon aikaa kentällä soiden, metsien ja purojen kunnostustöissä sekä Lumimuutoksen edustajana lukuisissa tapahtumissa. Viime vuodet Scherer on omistanut aikansa väitöskirjalleen, joka käsittelee luonnon rewildingiä eli villiinnytystä Suomessa. Nykyään luontoa ja valokuvaamista rakastava Antoine asuu Joensuussa.

Grenoblesta kotoisin oleva Samuel Bloch saapui Suomeen opiskelijana ja ihastui nopeasti Suomeen, sen luontoon ja erityisesti suomalaisiin lintuihin. Bloch aloitti eläinten kuvaamisen Helsingissä ja löysi täten intohimonsa, joka on säilynyt tähän päivään asti. Samuel toimii nykyisin virallisena konservointikuvaajana, oppaana ja kirjailijana. Jakamalla tarinoita ihmisistä ja luonnosta, hän työskentelee luonnon hyväksi edistäen ihmisten rauhanomaisempaa elämää villin luonnon kanssa.

Vapaa pääsy paikkavarauksella. Tapahtuman kieli on ranska. Osallistujille on tarjolla Ranskan instituutin viini- ja juustotarjoilu.

Koska paikkamäärämme on rajattu, varaathan paikkasi vain siinä tapauksessa, että pääset oikeasti paikan päälle.
Jos joudut peruuttamaan ilmoittautumisesi, ilmoitathan siitä sähköpostitse osoitteeseen communication@france.fi vähintään 24 tuntia ennen tapahtuman alkua, jotta paikkasi voidaan vapauttaa toiselle halukkaalle.
Kiitos ymmärryksestäsi.