Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Seminaari: urheilusuoritusten tieteellinen tutkimus

perjantai 14/06/2024 10:00-15:00

Pariisin 2024 olympialaisten ollessa vain muutaman viikon päässä, suomalaiset ja ranskalaiset asiantuntijat keskustelevat tieteellisen tutkimuksen roolista urheilusuoritusten tukemisessa 14. kesäkuuta Helsingissä.

Urhea Olympic Training Centre
Mäkelininkatu 47 00520 Helsinki
room

Jyväskylän yliopiston ja Ranskan instituutin yhteistyössä järjestämä seminaari kokoaa yhteen suomalaisia ja ranskalaisia huippu-urheilun asiantuntijoita. 

Pääpuhuja Gaël Guilhem toimii laboratorion johtajana Ranskan kansallisessa urheiluinstituutissa (INSEP). Hän esittelee tapahtumassa tutkimustaan biomekaniikasta ja sen kyvystä auttaa valmentajia tekemään päätöksiä urheilusuoritusten optimoimiseksi sekä loukkaantumisten ehkäisemiseksi. 

Ohjelmaa täydentävät suomalaiset näkökulmat kyseiseen aiheeseen sekä yleisemmin urheilijoiden suorituksia tukevaan tieteelliseen tutkimukseen. Tapahtuma kokoaa yhteen Suomen huippu-urheilun tärkeimpiä toimijoita. 

Tämä ranskalais-suomalainen tapahtuma vahvistaa kahdenvälisiä suhteita ja korostaa innovatiivisia lähestymistapoja, jotka voivat avata tietä uusille yhteistöille. 

Tapahtuma on englanninkielinen ja avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.