Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Tekoäly kielten oppimisessa – RoboLang-projekti

perjantai 27/11/2020 17:00-18:00

Tämän vuoden Tutkijoiden yössä (European Researchers’ Night) vieraamme Turun yliopistosta saapuvat kertomaan tekoälystä kielten oppimisessa ja RoboLang-projektistaan.

Institut français de Finlande
Yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Miten robotteja käytetään vieraiden kielten opetuksessa? Turun yliopiston RoboLang-projekti tutkii multimodaalista vuorovaikutusta oppijan ja robotin välisessä oppimisympäristössä. Tutkimuksessa tarkastellaan erityisesti oppijoiden oppimistuloksia, tunteita ja motivaatiota sekä opettajan roolia robottiavusteisessa kielten opetustilanteessa.

Puhujat:
Outi Veivo (Yliopisto-opettaja, ranskan kieli, Turun yliopisto) on erikoistunut kielten oppimiseen ja erityisesti vieraskielisen puheen ymmärtämisen ja tuottamisen prosesseihin.

Maarit Mutta (Yliopistolehtori, dosentti, ranskan kieli, Turun yliopisto) on kielitieteen asiantuntija, jonka tutkimuskohteina ovat metakielellinen tietoisuus, kirjoitusprosessit ja oppiminen hybriditilanteissa.

Molemmat ovat mukana Kielen oppimisen tutkimuskeskuksen (LEALA) RoboLang-projektin sekä Suomen Akatemian rahoittaman Fluency and Disfluency Features in L2 Speech -projektin tiimeissä. Tämän lisäksi Maarit Mutta on työskennellyt projektipäällikkönä monikansallisessa ERASMUS+ (LALI 2017-2020) -projektissa, jonka tavoitteena oli tukea maahanmuuttajien sosiaalista ja kielellistä integraatiota opettamalla paikallista kieltä ja luku- ja kirjoitustaitoa taiteen avulla.

Tilaisuuden kieli: ranska
Virtuaaliseminaari esitetään suorana Zoomin kautta. Ranskan instituutille voi halutessaan tulla seuraamaan tätä virtuaaliseminaaria (max. 20 hlöä). Ilmoittautuminen Ranskan instituuttiin oheisesta linkistä.

Noudatamme ja seuraamme tarkasti tapahtumatoiminnassa viranomaissuosituksia. Tapahtumiin on varattavissa vain istumapaikoista eli 20 paikkaa, jotta varmistamme metrin turvavälit kaikille osallistujille. Käsien desinfiointiainetta on saatavilla sekä talon että instituutin aulassa. Maskeja on tarvittaessa saatavilla instituutin vastaanottotiskiltä.

Toivomme myös sinun huomioivan nämä ohjeet asioidessasi meillä.
-Tule paikalle vain terveenä
-Pidä 1–2 metrin turvaväli
-Pese kädet ja käytä käsidesiä
-Yski/aivasta hihaan tai nenäliinaan