Kategoriat
Kulttuuri

Papanosh “A Very Big Lunch”

12 - 19/04/2023

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Suomen kiertue

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Papanosh on Normandian Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu v. 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs (suomeksi: eloisat raivaajat) -ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, pianisti-urkuri Sébastien Palis, basisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Ansioitunut yhtye on kiertänyt Euroopassa ja USA:ssa, Suomessa se on ilahduttanut Tampere Jazz Happeningin ja Raahen Rantajatsien kuulijoita.

Papanosh:
Quentin Ghomari, trumpetti
Raphaël Quenehen, saksofoni, klarinetti
Sébastien Palis, piano, koskettimet
Thibault Cellier, kontrabasso
Jérémie Piazza, rummut

Papanosh Suomessa 12.-19.4.2023

Ke 12.4. klo 20 Turku, Mestarinkadun konserttisali
To 13.4. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Pe 14.4. klo 19 Riihimäki, Ö-Talo
La 15.4. klo 19 Seinäjoki, Kalevan Navetta, Hugo-Sali / Jazzoikoon!
Su 16.4. klo 19 Raahe, Friemanintalo / Rantajatsiklubi
Ma 17.4. klo 19 Tampere, G Livelab
Ti 18.4. klo 19 Äänekoski, Suolahtisali
Ke 19.4. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz

Konsertin tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet, yhteistyössä Malmitalo
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, ADAMI, AJC, Centre National de la Musique, ODIA Normandie, Spedidam

MalmiJazz-konserttisarja tarjoaa yleisölle timanttisia artisteja, viihdettä ja suuria tunteita. Kaiken ytimessä on musiikki, joka liikuttaa ja maalaa tunneskaalan kaikilla väreillä.¨

Lue lisää