Kategoriat
Menneet tapahtumat ja materiaalit Tiede ja korkeakoulu

Webinaari: Eurooppalaisten Horizon Europe ja ERASMUS+ -ohjelmien käyttö ranskalais-suomalaisen tiede- ja korkeakouluyhteistyön vahvistamiseksi

tiistai 26/03/2024 15:00-17.00 (UTC+2)

Ranskan instituutti Suomessa järjestää webinaarin tiede- ja korkeakouluyhteistyön vahvistamiseksi Ranskan ja Suomen välillä eurooppalaisia Horizon Europe et ERASMUS+ -ohjelmia hyödyntäen. Webinaari on suunnattu tutkijoille, korkeakoulujen opetushenkilökunnalle sekä kansainvälisestä yhteistyöstä huolehtiville tahoille.

ONLINE

Joka vuosi Ranskan ja Suomen välillä järjestetään tieteellinen, korkeakoulujen välistä yhteistyötä edistävä liikkuvuusohjelma Maupertuis. Sen lisäksi, että tämän pioneeriohjelman menestys kertoo tarpeesta samankaltaisille ohjelmille, Maupertuis’n kattamat projektit vastaavat monien Horizon Europe et ERASMUS+ -ohjelmien sisältöä, kuten postdoc-tutkijoille suunnattua Marie Skłodowska Curie -apurahaa tai ERASMUS+-liikkuvuusohjelmaa. Nämä ja monet muut ohjelmat auttavat kehittämään eurooppalaisen tiedeyhteistyön lisäksi myös ranskalais-suomalaista tiedeyhteistyötä, mikä onkin webinaarimme aihe.

Webinaarimme aikana puhujat keskittyvät Ranskan ja Suomen välisen tiedeyhteistyön kehittämisen kannalta olennaisiin Horizon Europe ja ERASMUS+ -ohjelmien tarjoamiin mahdollisuuksiin kannustaen kyseisten ohjelmien käyttöönottoon. Tämän jälkeen aiempina vuosina eurooppalaisiin apuraha- ja liikkuvuusohjelmiin valitut henkilöt kertovat omista kokemuksistaan kansainvälisten tiedeohjelmien konkretisoimiseksi.

Webinaari on suunnattu tutkijoille, korkeakoulujen opetushenkilökunnalle sekä kansainvälisestä yhteistyöstä huolehtiville tahoille. Webinaarin kieli on englanti ja se järjestetään 26.3.2024 klo 14–16 Ranskan aikaa, eli klo 15–17 Suomen aikaa.

Osallistuminen on ilmaista, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Lisätietoa :