Categories
Science and universities

Haku Ranskan hallintokorkeakouluun avoinna

Tuesday, November 21, 2023 16:00-17:00

Tervetuloa webinaari-tietoiskuun tiistaina 21.11. klo 16-17!

Online

Oletko kiinnostunut EU-asioista, kansainvälisestä yhteistyöstä, Ranskan hallinnon ymmärtämisestä?  Nyt on mahdollisuus hakea Ranskan hallintokorkeakouluun, Institut National du Service Publiciin. Tämä aiemmin ENA:na (Ecole Nationale d’Administration) tunnettu koulu kouluttaa paitsi Ranskan hallinnon johtavia virkamiehiä, myös virkamiehiä EU- ja kansainvälisiin tehtäviin.

Jokaisella vuosikurssilla on ranskalaisten opiskelijoiden lisäksi kansainvälisiä opiskelijoita ympäri maailmaa. Myös 35 suomalaista on opiskellut koulussa vuosien varrella. He ovat sijoittuneet tehtäviin Suomen valtionhallinnossa, kansainvälisissä järjestöissä, EU-toimielimissä sekä yksityisellä sektorilla.

Hakemus ensi vuoden opintoihin kansainvälisenä opiskelijana on jätettävä 26.11.2023 mennessä. Hakijalla ei saa olla Ranskan kansalaisuutta, hänellä pitää jo olla maisteritason tutkinto ja osattava sekä ranskaa että englantia. Lisäksi hänellä on oltava käytössään 1500 euroa kuukaudessa. Ensisijaisesti opinnot on tarkoitettu jo valtionhallinnossa työskenteleville tai virkamiesuraan suuntautuville.

Ranskan suurlähetystö, Ranskan kulttuuuri-instituutti Suomessa ja Suomen ENA/INSP-yhdistys järjestävät lyhyen webinaari-tietoiskun opinnoista kiinnostuneille tiistaina 21.11.2023 klo 16-17. Teams-linkki webinaari-tietoiskuun tässä. ID: 311 086 090 956 , salasana: zrhwXX.

Lisätietoja Ranskan kulttuuri-instituutista: Minttu Vilenius (helsinki@campusfrance.org)  tai Suomen ENA/INSP-yhdistyksestä: Jertta de Mazières (jertta.demazieres@gov.fi).

Lisää asiasta:

https://www.france.fi/tiede-ja-korkeakoulu/open-for-application-3-international-courses-for-civil-servants-around-the-world/#/

https://candidature-formation.insp.gouv.fr/registration/action653/info/

https://www.suomi-ranska.com/ena/