Kategoriat
Kulttuuri

Annie Ernaux, Edouard Louis ja Elisa Shua Dussapin Helsinki Lit -festivaaleilla!

12 - 13/05/2023

Helsinki Lit -festivaaleilla esiintyvät kolme ranskalaisen nykykirjallisuuden huippunimeä: Edouard Louis, Annie Ernaux ja Elisa Shua Dusapin.

Bio Rex
Mannerheimintie 22-24 00100 Helsinki
room

Annie Ernaux on viimeisin Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Helsingissä hän keskustelee kirjallisesta urastaan ja elämästään Hannu Väisäsen kanssa. Keskustelu käydään ranskaksi ja sen tulkkaa suomeksi Sampsa Peltonen.

Édouard Louis on uudistanut nykykirjallisuutta tekemällä näkyväksi työväenluokkaa ja tarinoita, joista yleensä vaietaan, ja häntä on kutsuttu yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä kirjallisista äänistä. Louisin viides teos Muutos: Metodi ilmestyy suomeksi toukokuussa.
Häntä haastattelee Pajtim Statovci. Keskustelun keskiössä ovat luokkayhteiskunta ja ulkopuolisuus.

Elisa Shua Dusapin on ranskalais-korealainen kirjailija, joka asuu Sveitsissä.  Sokcho talvella (Siltala, suom. Anu Partane)n on hänen maailmanmenestykseen noussut esikoisteoksensa. Häntä haastattelee Selja Ahava.

Elisa Shua Dusapin on ranskalais-korealainen kirjailija, joka on yksi nykykirjallisuuden lupaavimmista äänistä. Hänen teoksensa ”Talvi Sokchossa” on käännetty useille kielille ja voittanut useita kirjallisuuspalkintoja.

⇒Lue lisää