Kategoriat
Kulttuuri

Café Europa 2022

lauantai 05/03/2022 10:30

Uudenlainen keskustelu toimittajien ja eurooppalaisten välillä.

Café Aalto(Akateeminen kirjakauppa)
Pohjoisesplanadi 39 00100 Helsinki
room

Ershad Alijani, France 24
Jenni Virtanen, Helsingin Sanomat
Moderaattorit: Henna Inkinen & Milla Palloaho, Haaga Helia

Kolmessakymmenessä eurooppalaiskaupungissa kansalaisia kutsutaan 5. maaliskuuta 2022 keskustelemaan toimittajien kanssa tiedotusvälineiden riippumattomuuden haasteista. Tapaamiset ovat osa kahviloissa järjestettävien keskustelutilaisuuksien pitkää perinnettä ja jatkumoa, jossa eurooppalaista kansalaiskeskustelua käydään paikoissa, jotka ovat auki niin ihmisille kuin arjen sattumuksille.

Helsingissä Ranskan suurlähetystön ja Ranskan instituutin järjestämä Café Europa pidetään lauantaina 5. maaliskuuta klo 10.30 Café Aallossa, helsinkiläisten suosimassa kohtauspaikassa. Toimittaja Jenni Virtanen Helsingin Sanomista ja toimittaja Ershad Alijani ranskalaisesta France 24 –uutiskanavasta keskustelevat näkemyksistään valeuutisista ja disinformaatiosta. Miten laaja tämä ilmiö on Suomessa ja Ranskassa? Miten pysäyttää sosiaalisen median myötä voimistunut vitsaus, joka muodostaa uhan julkiselle keskustelulle? Miten suomalaiset ja ranskalaiset mediat suojautuvat valeuutisilta? Ketkä ovat niiden takana ja kuka hyötyy disinformaatiosta? Näihin kysymyksiin kutsuvieraamme pyrkivät vastaamaan keskustelussa, jota vetävät kaksi Haaga-Helian journalismin opiskelijaa. Keskustelun jälkeen on varattu aikaa ajatustenvaihtoon yleisön kanssa.

Café Europa 2022 on Pariisin Ranskan instituutin aloite, joka on osa Ranskan EU:n neuvoston puheenjohtajakauden ohjelmaa.

Café Aalto Akateeminen kirjakauppa 2krs
Pohjoisesplanadi 39, 00100 Helsinki