Kategoriat
Kulttuuri

Carla Bruni Helsingin juhlaviikoilla

perjantai 16/08/2024

Tule nauttimaan maailmankuulun ranskalaislaulajan konsertista 16.8.!

Huvila
Eläintarhantie 8 00580 Helsinki
room

Carla Bruni on valovoimainen tähti, jonka juuret ovat syvällä taiteen maailmassa. Taiteilijaperheessä kasvanut Bruni omaksui jo nuorena vahvan kiinnostuksen musiikkiin ja opetteli soittamaan kitaraa ja kirjoittamaan lauluja. Alunperin supermallina tunnetuksi tullut Bruni teki 2002 käännöksen urallaan ja jätti mallintyöt keskittyäkseen täysipainotteisesti ensirakkauteensa – musiikin tekemiseen. 

Musiikkiuransa alussa Bruni sai tunnustusta kirjoitettuaan sanoituksia ranskalaisen laulajalegenda Julien Clercin albumille, ja tämä osaltaan rohkaisi debyyttialbumin Quelqu’un m’a dit julkaisuun vuonna 2003. Levyn hienovaraiset melodiat, runollinen herkkyys ja Brunin lumoava ääni valloittivat kuulijat ympäri maailmaa. Sittemmin Bruni on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Ranskan arvostetuimmista artisteista. Pitkän uran tehnyt supertähti saapuu nyt ensimmäistä kertaa konsertoimaan Suomeen ja Huvilaan. 

Illan avaa lokakuussa 2023 debyyttialbuminsa Kosto julkaissut etnopop-artisti Vilma Jää. Kansanmusiikin, popin ja oopperan kentillä toimiva laulaja nousi kansainväliseen tunnettuuteen säveltäjä Kaija Saariahon nostettua hänet viimeiseksi jääneeseen oopperaansa Innocence. 

Lisätiedot tapahtumasta: 

Ovet: 17.30
Vilma Jää: 19.00
Carla Bruni: 20.30 

Konsertissa on rajoitettu määrä istumapaikkoja sekä eläväinen seisova permanto – varauduthan nauttimaan musiikista myös seisten! 

Huvilan ikäraja on 18 vuotta. Konsertin liput täältä. 

Helsingin juhlaviikot on vuosittain elo-syyskuun vaihteessa Helsingissä järjestettävä monitaidefestivaali. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä: musiikkiesityksiä, teatteria, tanssia, taidenäyttelyitä, elokuvaesityksiä ja Taiteiden yö.