Kategoriat
Kulttuuri

Entäs jos? Kysymyksia kirjastossa. Digitaalisuus taiteissa ja yhteiskunnassa

06 - 30/11/2020

Entäs jos Ranskan instituutin kirjasto toimisi välittäjänä mediakulttuurin ja nykytaiteen välillä? Entäs jos tämä perinteinen tiedonjakopaikka muuttuisi radikaaliseksi digitaidekokeilukentäksi? Miten luoda tila, jossa instituutin yhteisöllinen rakenne on vuorovaikutuksessa nykytaiteen luomisprosessin kanssa?

Insitut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Entäs jos? -näyttelyn lähtökohtana ovat edellä mainitut kysymykset, jotka sytyttävät pohtimaan kirjaston roolia nykypäivänä. Kirjasto on medioille, kirjoille ja av-sisällölle omistettu paikka, jossa voi vapaasti valita itseään kiinnostavaa sisältöä ja jakaa niitä muille. Kirjastossa esitetyt taideteokset eivät mullista tätä tiettyä järjestystä. Ne esittävät ideoita, käsitteitä ja tutkimuksia digitaalisessa muodossa. Ranskan instituutin kirjastossa esillä olevat kuusi taideteosta herättelevät kävijän uteliaisuutta ja keskustelua digiteknologian kasvavasta roolista taiteissa ja yhteiskunnassa.

Ryhmänäyttelyssä nähdään seuraavien taiteilijoiden teokset: Felipe de Avila Franco (BR), Steeve Bauras ja Francois Bianco (FR), Flora Bouteille ja Victor Villafagne (FR), Yassine Khaled (MAR) Joakim Pusenius (FI), Nicolina Stylianou (GR). Taiteilijat pohtivat taiteiden poliittista ja yhteiskunnallista roolia sekä materiaaleja. Näyttelyssä teokset ovat yhdistetty toisiinsa RaspberryPi4 -teknologialla. RaspberryPi4 -minitietokone ja järjestelmä toimivat avoimessa lähdekoodissa, mikä tarkoittaa, että teknologiaa voi vapaasti kuka tahansa käyttää, kehittää ja jakaa. Tämä avoin lähdekoodilla työstäminen on näyttelyn ja sen kuratoiman Station of Commons -taiteilijaryhmän työn ydin. Näyttelyn jälkeen kaikki teokset ovat nähtävissä netissä.

 
Grégoire Rousseau : stationofcommons.org
Flora Bouteille: florabouteille.com
Joakim Pusenius: Joakimpusenius.com

Vapaa sisäänpääsy 

ti-to klo 11-19 
pe-la klo 10-16