Kategoriat
Kulttuuri

Giuseppe Chico ja Barbara Matijević: Forecasting

17 - 18/06/2021 19:00

Koko Teatteri – Liikkeellä Marraskuussa
Ranskan instituutin tukema Forecasting-tanssiteos muodostaa kiehtovan ja humoristisen, ajan ja tilan rajat ylittävän dialogin ja haastaa ajattelemaan, miten teknologia vaikuttaa aisteihimme ollen läsnä sekä suhteessamme objekteihin, liikkeeseen että nykyhetkeen.

Koko Teatteri – Moving in November

Silmiemme eteen avautuu huimaava todellisuuden ja videoiden muodostama hybridikokemus. Yksin kannettavan tietokoneen kanssa näyttämöllä liikkuva Barbara Matijević muokkaa kehonsa saumattomaksi jatkeeksi anonyymien YouTube-videoiden kaksiulotteiselle maailmalle. Teoksessaan Forecasting Giuseppe Chico ja Barbara Matijević pysäyttävän ajan kahden rinnakkaisen ulottuvuuden välille, fyysisen ja ruuduntakaisen todellisuuden rajalle. Teos muodostaa kiehtovan ja humoristisen, ajan ja tilan rajat ylittävän dialogin ja haastaa ajattelemaan, miten teknologia vaikuttaa aisteihimme ollen läsnä sekä suhteessamme objekteihin, liikkeeseen että nykyhetkeen. Chico ja Matijevic tutkivat työssään teatterin ja esitysten merkitystä elämäämme, jota uudet “mielen työkalut” kuten internet muuttavat perusteellisesti. Forecasting-teoksellaan tekijät haluavat kiinnittää huomiota digitaalisten työkalujen jatkuvasti kasvavaan merkitykseen kollektiivisen mielikuvituksen ja itsen rakennusvälineinä. Teos on vastaanottanut arvostelijaraadin erityispalkinnon maineikkailla MESS-teatterifestivaaleilla Sarajevossa Bosnia-Herzegovinassa vuonna 2016. 

Barbara Matijević 
Matijević syntyi Našicessa Kroatiassa vuonna 1978. Hän opiskeli kirjallisuutta Zagrebin yliopistossa ja tanssia yliopistossa sekä tanssia Yhdysvalloissa ja Kilina Cremona johdolla Zagrebissa. Matijević on työskennellyt Bojan Jablanovecin, Bruno Marinin, David Hernandezin, TRAFIK:in ja Joris Lacosten kanssa, sekä tehnyt yhteistyötä Boris Charmatzin kanssa Bocal-projektissa. Matijević on opettanut tanssia Osijekin kansallisessa tanssikonservatoriossa Kroatiassa. Giuseppe Chicon kanssa hän on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien. Matijević asuu Zagrebissa, Kroatiassa. 

Giuseppe Chico 
Chico syntyi Barissa, Italiassa vuonna 1974. Hän opiskeli muinaisia kieliä ja aloitti työt teatterissa hyvin nuorena Abeliano-teatterissa Tina Tempestan johdolla sekä Robert McNeerin johdolla Kismet-teatterissa. Hän myös työskenteli lavastaja Paolo Baronille. Opiskeltuaan teatteria Roomassa ja Milanossa, Chico muutti vuonna 2000 Pariisiin ja aloitti nykytanssiopinnot Joao Fiadeiron, Vera Monteron, Julyen Hamiltonin, Mark Tompkinsin, Vera Orlockin, Pooh Kayen, KJ Holmesin ja Olivier Bessoninin kanssa. Useiden vuosien ajan hän esiintyi yhdessä Mille Plateaux Associés -ryhmän kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä George Appaixin ja Joris Lacosten kanssa. Chico asuu Pariisissa, Ranskassa. 

Lisätietoja tästä linkistä