Kategoriat
Kulttuuri

Phoenix & M83 à Sideways !

08 - 10/06/2023

Ikoniset ranskalaiset yhyeet Phoenix ja M83 vierailevat Helsingin festarikesän avaavaa Sideways-festivaalia!

Nordis
Nordenskiöldinkatu 11-13 00250 Helsinki
room

Phoenix

8.6.- 21:45–23:00 – Sideways Stage

Vaihtoehtorockin ja indiepopin välimaastossa taiteileva Phoenix palaa lähes 20 vuoden odotuksen jälkeen Helsinkiin! Musiikkifanien kautta maailmaa rakastama yhtye täyttää festivaalilavoja ja areenoita toisensa perään ympäri maailmaa, ja on ansaitusti yksi Sidewaysin odotetuimmista esiintyjistä. Kyseessä onkin todellinen jättikaappaus, sillä Phoenix on tullut tutuksi esimerkiksi Coachellan ja Primaveran pääesiintyjänä. Luvassa on takuulla kesän 2023 merkittävin indie-tapaus, kun Lisztomanian, If I Ever Feel Betterin, 1901:n ja Too Youngin kaltaiset hitit soivat Helsingin kesäyössä.

Grammyllakin palkittu ranskalaisyhtye julkaisi marraskuun uusimman albuminsa “Alpha Zulu”, jota hehkutettiin yhdeksi vuoden merkittävimmistä indie-levyistä. Uniikeissa tiloissa musiikkiaan tekevä yhtye äänitti seitsemännen albuminsa Louvren palatsissa ja levy lunastaa ennakko-odotukset viiden vuoden julkaisutauon jälkeen.

M83

10.6. – 22:45–00:00 – Sideways Stage

Elektronista ja unenomaista shoegaze-poppia on luvassa M83 hypätessä lavalle! Lähes kuuden vuoden keikkatauon jälkeen paluun tehnyt kokoonpano on ansaitusti vakiinnuttanut asemansa yhtenä genren kärkinimistä. Yhtye on nimetty samaa nimeä kantavan spiraalimaisen galaxin mukaan, ja musiikillisestikin M83:n parissa päästään toiseen ulottuvuuteen taidokkaiden kaikuefektejen, tonaalisten äänimaisemien sekä pehmeiden lyriikoiden ansiosta.

Lähes miljardi Spotify-toistoa keränneestä “Midnight City” jättihitistään tunnetun ranskalaisbändin lavashow on todella odottamisen ja näkemisen arvoinen. Ennakkotietojen mukaan M83 valmistelee parhaillaan myös uutta musiikkia, joten M83 paluu parrasvaloihin on yksi odotetuimpia tapauksia. Luvassa on visuaalisesti huikea show, joka vie matkalle aina universumin rajoille saakka.

M83 esiintyy Sidewaysissa lauantaina 10.6.2023.

https://sidewayshelsinki.fi/