Kategoriat
Kulttuuri

Ranskan sekularismi

torstai 14/10/2021 17:00

Ranskan instituutin johtaja, Stéphane Schorderet, kertoo ranskaksi Ranskan identiteettiin vahvasti liittyvästä sekularismin käsitteestä ja mistä se tosiasiassa muodostuu. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen kanssa.

Institut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Sekularismi (ransk. laïcité) eli julkisten ja uskonnollisten tahojen erottaminen ja erillään pitäminen on käytössä Ranskassa ja se on aihe, jota jatkuvasti kyseenalaistetaan niin ulkomailla kuin Ranskassakin! Mitä Ranskan sekularismin käsite sisältää? Vastustaako sekularismi uskontoja? Mistä lähtien se on ollut käytössä Ranskassa? Täytyykö kaikkien ranskalaisten noudattaa sitä tiukasti? Kieltääkö sekularismi oman uskonnon julistamista julkisesti?

Ranskan instituutin johtaja Stéphane Schorderet avaa näkökulmia ranskalaiseen identiteettiin vahvasti liittyvään sekularismin käsitteeseen luento- ja keskustelutilaisuudessa, joka järjestetään Ranskan instituutissa torstaina 14.10. klo 17.

Tapahtumaa voi seurata myös suorana Facebook-sivullamme (ei ilmoittautumista), ja se on jälkikäteen katsottavissa Youtube-kanavallamme.

Yhteistyössä Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen kanssa.

Voitte lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä jo etukäteen sähköpostitse: institut(a)france.fi
Toki voitte esittää niitä myös paikan päällä tai Facebookissa tilaisuuden aikana.

Etukäteisilmoittautuminen paikan päälle Ranskan instituuttiin (max. 24 henkilöä).