Kategoriat
Kulttuuri

Ranskankieliset elokuvat Season Film Festivaaleilla

05 - 09/05/2021

Season Film Festival esittää valikoiman uusia ranskankielisiä lyhyitä sekä pitkiä elokuvia!

 

IHME ÄIDIT – lyhyt elokuvat

Tarinoita ihanista, kamalista, neuvokkaista ja neuroottisista äideistä sekä heidän iloistaan ja suruistaan. Lyhytelokuvakooste juhlistaa äitienpäivää ja erilaisia äitejä.

Nuclear family, Faustine Crespy, Belgia, 2020

Aikuisuuden kynnyksellä kipuileva Jules viettää vastentahtoisesti kesälomaa nudistiretkeilyalueella pikkuveljensä ja masennuksesta kärsivän äitinsä kanssa. Äiti ei malttaisi antaa Julesin kasvaa aikuiseksi, Jules taas haluaisi viettää aikaa rannalla tapaamansa upean Karimin kanssa.

https://hiff.fi/en/elokuvat/happy-bubble-wonder-moms/

Yhdessä, Filippo Meneghetti, 2019, 1h39

Nina ja Madeleine ovat rakastaneet salassa jo vuosikymmeniä. Ulkopuolisten silmissä, mukaan lukien Madeleinen aikuiset lapset, he ovat vain naapureita samassa kerroksessa. He ovat tottuneet liikkumaan asuntojen välillä ja jakamaan arjen pienet hetket keskenään. Kunnes tulee se päivä, jolloin heidän suhteensa saa yllättävän käänteen ja Madeleinen tytär alkaa pikku hiljaa ymmärtää totuuden.

Filippo Meneghetti on ohjannut kauniin ja vangitsevan tarinan, jonka pääosissa loistavat Hannah Arendtista ja Fassbinderin Lolasta tuttu Barbara Sukowa sekä Martine Chevallier. Yhdessä on Ranskan virallinen Oscar-ehdokas 2021.

Kieli: ranska, tekstitykset: suomi, ruotsi

https://hiff.fi/elokuvat/riemukupla-yhdessa/


Slalom, Charlène Favier, 2020, 1h32

Kunnianhimoinen 15-vuotias alppihiihtäjä Lyz (Noée Abita) aloittaa harjoittelun huipputason urheiluseurassa. Samalla häntä odottaa uusi koulu, jossa muiden nuorten joukkoon sopeutuminen aiheuttaa haasteita. Lyzin isä ei ole kuvioissa, ja äiti on muuttanut työn ja rakkauden perässä Marseilleen – jättäen tyttärensä pitkiksi ajoiksi asumaan yksin.

Kun Lyz osoittaa taitonsa hiihtäjänä, alkaa hän nousta valmentajansa Fredin (Jérémie Renier) suosioon ja tämän huomion keskipisteeksi. Uuden seuran ja valmentajan myötä Lyz kehittyy ja venyy kisoissakin huippusuorituksiin. Karismaattinen Fred kuitenkin käyttää hyväkseen Lyzin haavoittuvaa asemaa ja teinitytön epävarmuutta, jonka hän ravistaa vain rinteessä. Rajat ylitetään pikkuhiljaa, vääjäämättä.

https://hiff.fi/elokuvat/slalom/