Kategoriat
Kulttuuri

Soirée discussion -keskusteluilta journalismista

keskiviikko 10/02/2021 18:00

Turun yliopiston ranskan oppiaine, Forum Romanum ry ja Kääntöpiiri ry järjestävät yhteistyössä vuoden 2021 aikana neljä ”ranskalaista” keskusteluiltaa etänä Teamsissä. Ensimmäisen illan aiheena on journalismi ja illan vierailija on ranskalainen veteraanitoimittaja (France 2) Alain de Chalvron.

Iltojen aikana voi tutustua ranskankieliseen kulttuuriin ja ajankohtaisiin keskustelunaiheisiin ranskaksi mielenkiintoisten vierailijoiden kautta. Osallistujat ovat halutessaan tervetulleita osallistumaan keskusteluun.

Iltoihin voi osallistua kuka tahansa ranskankielisestä kulttuurista kiinnostunut. Illat pidetään pääsääntöisesti ranskaksi. Kommentteja ja kysymyksiä voi esittää kuitenkin myös suomeksi. Tilaisuudet kestävät lähtökohtaisesti tunnin tai niin kauan kuin keskusteltavaa riittää.

Keskusteluillat järjestetään etänä Teamsissa. Ensimmäinen ilta järjestetään 10.2. klo 18.00.

Ensimmäisen illan aiheena on journalismi ja illan vierailija on ranskalainen veteraanitoimittaja Alain de Chalvron, joka on hiljattain julkaissut muistelmateoksen urastaan ranskalaisen julkisen television ja radion palveluksessa. Kirjassaan “En direct avec notre envoyé spécial -Les Tribulations d’un grand reporter” de Chalvron käy läpi kirjeenvaihtajakokemuksiaan viime vuosikymmenten merkittävimmistä tapahtumista. Illan aikana vieraalle voi esittää kysymyksiä reportterin työstä, hänen kirjastaan ja ajankohtaisista uutisista. Alain de Chalvron toimi France 2 – tv-kanaville eri rooleissa usean vuosikymmen ajan. Hän toimii edelleen kommentaattorina mm. France 24 Une semaine dans le Monde -ohjelmassa ja Canal+. -tv-kanavilla.