Kategoriat
Kulttuuri

Suomi–Ranska-yhdistysten liitto

”Ranskan ja ranskalaisen kulttuurin edistämistä kaikissa sen muodoissa”

Onko Suomi–Ranska-yhdistysten liitto SRYL sinulle tuttu? Vuodesta 1947 SRYL on koonnut yhteen Suomessa toimivia paikallisia ja yksityisiä järjestöjä, jotka edistävät ranskan kielen tai ranskankielisen kulttuurin asemaa Suomessa. Liitto tunnettiin aiemmin nimellä Suomi-Ranska Yhdistys.

Asutko Suomessa, mutta haluaisit säilyttää yhteyden Ranskaan? Liity johonkin SRYL:n lukuisista jäsenyhdistyksistä lähelläsi säilyttääksesi yhteyden Ranskaan tai herättääksesi sen uudelleen henkiin!

SRYL toimii kohtaamispaikkana Ranskasta kiinnostuneille suomalaisille, jotka haluaisivat jakaa ideoitaan sekä rakkauttaan ranskan kieleen ja ranskalaiseen kulttuuriin. Jäsenyhdistyksissä voi kuulla puhuttavan ranskaa, lisäksi pääsee vaihtamaan ajatuksia Ranskaa ja Suomea yhdistävistä aisoista – eikä pelkästään ranskaksi, vaan myös suomeksi. Sinun ei tarvitse osata ranskaa liittyäksesi jäseneksi!

SRYL järjestää kerran kuussa Ranskan-ystävien Club des amis -kulttuuriklubin tapaamisia. Kuhunkin klubitapaamiseen kutsutaan vieraileva puhuja vetämään keskustelua Ranskaa ja Suomea yhdistävästä teemasta, minkä jälkeen aiheesta keskustellaan lämminhenkisessä tunnelmassa. SRYL osallistuu myös matkailumessuille. Liitto järjesti juuri jäsenilleen kulttuurimatkan Alsacen alueelle.

SRYL:n edustajat haluavat lisätä tietoisuutta ranskalaistaustaisesta toiminnasta Suomessa ja parantaa ranskan kielen asemaa maassa, sillä kielitaito mahdollistaa todellisen syväsukelluksen ranskalaiseen kulttuuriin, jota liitto vaalii. SRYL yrittää täten tukea kulttuuri- ja kieliyhteistyötä Ranskan ja Suomen välillä, sekä tukea ranskanopettajia työssään. Gastronomian ja urheilun ystäville mainittakoon, että ruoka ja urheilu ovat myös ovia ranskalaiseen kulttuuriin! Vuoden 2024 Pariisin olympiakisat ovatkin täydellinen tilaisuus yhdistää kaksi intohimoa, urheilu ja Ranska.

➡ https://www.suomi-ranska.com/