Kategoriat
Kulttuuri

Sylvain Rifflet’n ja hänen kvartettinsa jazzkiertue

16 - 21/04/2024

Yksi Ranskan jazz-maailman arvostetuimmista saksofonisteista tuo kiertueensa Suomeen! Kvartetissa mukana myös suomalainen trumpetinsoittaja Verneri Pohjola.

Osana kulttuuritarjontaamme, tuemme ranskalaisen saksofonistin Sylvain Rifflet’n ja hänen kvartettinsa kuutta jazzkonserttia Suomessa.

Sylvain Rifflet on yksi Ranskan jazz-maailman arvostetuimmista saksofonisteista. Hänen kvartetissaan on jo myös pitkään esiintynyt suomalainen trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola. Kevätkiertue käynnistyy tiistaina 16. huhtikuuta Helsingin Malmitalossa. Sen jälkeen yhtye soittaa Joensuussa, Savonlinnassa, Äänekoskella, Seinäjoella ja Raahessa.

Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee Rifflet’ä näin:

”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan mahdollisimman tinkimättömästi ja tarjoamaan yleisölle jotain sellaista, mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, muttei koskaan omahyväinen.”

Konserttien kesto on 1h15. Ranskan instituutin kirjastokortilla saat alennuksen Malmintalon konserttiin, jolloin voit ostaa liput hintaan 15€ (norm.hinta 20€).

Kiertueen aikataulu:

  • Tiistai 16.4. klo 19 Helsingin Malmitalo / MalmiJazz.
  • Keskiviikko 17.4. klo 19 Joensuu, Näyttämö / Jazzkerho 76
  • Torstai 18.4. 19.00 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin JazzJazz
  • Perjantai 19.4. 19.00 Äänekoski, Painotalo
  • Lauantai 20.4. 19.00 Seinäjoki, Kalevan Navetta / Jazzoikoon!
  • Sunnuntai 21.4. klo 19 Raahe, Raahen Teatteri / Rantajatsiklubi.

Kokoonpano:

Sylvain Rifflet: tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola: trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï: kitara
Benjamin Flament: lyömäsoittimet

Lisätietoa kiertueesta jazzyhdistys Vapaiden äänten nettisivulla.