Kategoriat
Kulttuuri

Webinaari : Forces confuses, gardiens cosmiques – Arbres-mondes, entre imaginaires individuel et collectif

torstai 10/06/2021 17:30

Webinaarivieraamme kuvataiteilija Jean Arnaud kertoo joidenkin luonnon elementtien luonnon- ja kulttuuriperinnön luomisprosesseista, jossa puu toimii ihmisen ja metsän välittäjänä.

Jean Arnaud on kiinnostunut kuvataiteen ja elollisten muotojen suhteesta. Taideprojektissaan hän muodostaa ikään kuin vaiheesta toiseen etenevän visuaalisen kertomuksen, joka kahlitsee muistot ja todellisen historian. Samalla se on myös eräänlainen satunnaisten kohtaamisten opastama matkapäiväkirja. Matka alkaa Etelä-Ranskan kylästä Ramatuellesta ja päättyy, ainakin väliaikaisesti, Rovaniemelle. Yleisesti ottaen, Forces confuses, gardiens cosmiques pohtii joidenkin luonnon elementtien luonnon- ja kulttuuriperinnön luomisprosesseja. Mutta paikasta toiseen, näyttelyn erilaiset osiot esittävät puun universaaliuden ihmisen ja metsän välittäjänä.

Webinaari on ranskankielinen.

Jean Arnaud

Jean Arnaud asuu ja työskentelee Marseille’ssa. Hän on taiteilija ja kuvataiteen professori taiteiden oppiaineen (Laboratoire d’Études en Sciences des Arts – LESA) Aix-Marseille’n yliopistossa. Hän kehittää tutkimustyötään ja kollektiivisia taiteellisia ja tieteellisiä projekteja erilaisten taideinstituutioiden ja yliopiston välillä.

Arnaud on yhteistuottanut vastikään « Sauver sa peau » (näyttely ja konferenssi eläimellisestä eloonjäämisestä, Aix-en-Provence, 2018) ja « Biomorphisme – Approches sensible et conceptuelle des formes du vivant » (Friche Belle de Mai, CNRS / AMU / IMERA, Marseille), poikkitieteellinen taide/tiede-ohjelma 2016-2021. Hän yhteisjohtaa LESA:n « Images en tr@nsit » -ohjelmaa.

http://jeanarnaud.fr