Kategoriat
Tiede ja korkeakoulu

Nina Cossin Sevrin : Etelämantereen matkakertomus

torstai 14/04/2022 17:00

Torstaina 14.4. klo 17 Café scientifique saa vieraakseen tutkija Nina Cossin Sevrin. Hän esittelee tutkimuksiaan ja projektiaan Antarktiksella.

Institut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Cossin Sevrin on suorittanut hiljattain väitöskirjaansa liittyvän yli kolme kuukautta kestäneen projektin Crozetsaarilla (Ranskan eteläisillä ja antarktisilla alueilla, Antarktiksen pohjoisosassa), jossa hän tutki kuningaspingviinien kasvua, metabolismia ja selviytymistä. Hän tulee kertomaan meille kokemuksestaan, joka on ollut kovin rikastuttava sekä ammatillisesta että henkilökohtaisesta näkökulmasta.  

Nina Cossin Sevrin on valmistunut maisteriksi aineinaan ekofysiologia, etologia ja ekologia Strasbourgin yliopistosta (Ranska 2017-2019). Opintojensa loppupuolella hän suoritti harjoittelun Suvi Ruuskasen tutkimusryhmässä Turun yliopistossa. Hän muutti Suomeen tammikuussa 2020 voidakseen suorittaa tohtorintutkinnon samassa tutkimusryhmässä. 

Kasvu ja metabolismi (kemiallisten reaktioiden kokonaisuus organismissa) sekä selviytyminen voivat olla erilaisia saman lajin eri yksilöillä. Cossin Sevrinin väitöskirjaprojektin tavoitteena on ymmärtää paremmin, mistä nämä interindividuaaliset erot johtuvat (mm. geneettinen periytyys sekä fysiologiaan vaikuttavat ympäristötekijät). Ymmärtääkseen tätä hän tutki kahta eri lintulajia: Suomen talitiaisia sekä kuningaspingviinejä Ranskan eteläisillä ja antarktisilla alueilla (Crozetsaarilla). 

Cossin Sevrinin väitöskirja toteutetaan yhteisohjauksena Turun yliopiston ja Strasbourgin yliopiston välillä sekä yhteistyössä Ranskan polaari-instituutin (IPEV) ja tieteellisen ohjelman #119 Ecoenergyn kanssa.