Kategoriat
Kirjasto

Asterix : « L’Iris blanc » (Valkoinen Iiris)

Johan sitä odotettiin! Ranskasta asti pitkän matkan matkustanut uusin Astérix-albumi on vihdoin saapunut instituutin kirjastoon! Tässä siis viikon kirjavinkkaus.

Myönnettäköön, että olimme hieman skeptisiä. Astérix-sarjan legendaarisuuden vuoksi jokaisen uuden albumin kohdalla mietimme, miten sarjan (uudet) luojat pystyvät kunnioittamaan korvaamattomien René Goscinnyn ja Albert Uderzon perintöä. Tulisimmeko pettymään?

Ei enää pitkitetä jännitystä: L’Iris blanc (Valkoinen Iiris) on eräs sarjan parhaimpia albumeita ja epäilemättä paras julkaisu pitkään aikaan. Didier Conradin piirustukset ovat moderneja ja viimeisteltyjä, siinä missä Fabcaron tekstit ovat säväyttäviä ja loppuun asti mietittyjä. Albumi sisältää vyöryllisen sanaleikkejä, jotka eivät kalpene Goscinnyn sutjautuksille, minkä lisäksi mukana on loistavaa huumoria, joka on samanaikaisesti helposti lähestyttävää ja oivaltavaa. Käsikirjoitus on omaperäinen ja se pitää sisällään hulvattoman satiirin yhteiskuntamme myönnyttelijöistä. Lyhyesti: uusin Astérix on menestys, jonka kirjaston asiakkaamme vievät varmasti käsistä!